Драма із присмаком капусти: «Гармидер» показав документальну виставу для дорослих

01 Лютого 2021, 18:50
Вистава «Кордон» у театрі «Гармидер» 2861
Вистава «Кордон» у театрі «Гармидер»

Луцький театр «Гармидер»  повернувся на сцену після локдауну із документальною виставою «Кордон». 

Драму життя із присмаком капусти показали 31 січня. Журналістам Район.Луцьк вдалося потрапити на дійство та відчути біль реальних людей, який майстерно передали акторки луцького театру.  

Документальну виставу для дорослих створили за підтримки Генерального Консульства Польщі у Луцьку.  Усі життєві історії та факти, які використані у сценарії – реальні, адже виставу створили на основі розмов із людьми по обидва боки українсько-польського кордону.  

Сюжет став художнім фоном для розмови про бар’єри,  ситуацію в суспільстві та ментальні особливості людей з різних країн.  

Так, глядачі побачили, як п’ять різних жінок потрапили  у складну ситуацію, яка змусила їх чекати. Вони розповіли найпотаємніші секрети та розказали про свій біль. Тло вистави мало присмак буденності та капусти – жінки увесь час «шинкували» її, бо ж «так заведено і страва мусить бути на столі».  Музичний супровід ідеально підкреслив кожне слово акторок. Жести та монологи поєдналися  та допомогли зрозуміти розпач героїнь.

Вистава, яку показали 31 січня, – це історія про кордони між країнами та між людьми, про уявну лінію всередині нас самих. 

«Кордон» – це вбрана у чорне вистава, яка пронизала до живого. Побачене і справді торкнулося глибинних куточків душі, як і обіцяли організатори. 

Глядачі не залишилися байдужими і подякували театру гучними оплесками. Половину виручених коштів спрямували на благодійність та перерахували на рахунок Фонду боротьби з раком.

 





 

Читайте також: Почуйте тишу: у «ГаРмИдЕр ангар-stage» презентують різдвяну програму

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром