Депутат Лапін: тимчасова влада користується будівництвом школи №27

02 Липня 2017, 14:48
2377

Народний депутат Ігор Лапін вважає, що питання школи №27 стало надто заполітизованим.

Про це він сказав у ефірі програми на телеканалі «Нова Волинь». 

Обранець народу нагадав, що школа №27 була одним з пунктів стратегії розвитку Луцька, яку пропонував Микола Романюк, коли обирався на міського голову. Тому й на школу з міського бюджету виділили 20 мільйонів гривень, а мер звернувся до Лапіна з проханням лобіювати гроші з державної казни. Пише Волинське Агенство Розслідувань.

«Після смерті Романюка відбулося рейдерське захоплення влади. І 31 травня в.о. мера Ігор Поліщук, каже що Лапін не хоче допомагати на будівництво школи. Хоча вже перші 5 мільйонів пішли цього року на школу», – каже Лапін. 

До слова, минулого року за сприяння нардепа на школу залучили 11 мільйонів гривень.

Крім того обранця обурює, що заступник мера Григорій Путосвіт заявив, ніби не наберуть у нову школу класи з першого по одинадцятий, а спорткомплекс з басейном – недобре.

«В той час, коли 2,5 мільйона гривень закопали в басейн і йдуть останні роботи. Це абсурд», – прокоментував Лапін.

Тож його обурює ініціатива зняти 10 мільйонів гривень з будівництва школи.

«У липні очікується ще 10 мільйонів з держбюджету на школу. На сьогодні є перевиконання бюджету міста на 50 мільйонів. Навіщо забирати зі школи? На зиму її доведеться закривати і консервувати, і це знову додаткові витрати», – висловив думку.

Також він припускає, що кошти забирають, аби натиснути на депутата облради, директор ТзОВ «Житлобуд-2» Леоніда Стефановича, фірма якого і є генпідрядником будівництва школи.

«Депутат Стефанович не ліг під «УКРОП». Не треба його нагинати і забирати гроші. Це питання не в бізнесмені, а в школі», – додав політик.

Нагадаємо, 29 червня у Луцькраді депутати зняли 10 мільйонів гривеньпередбачених на добудову школи, та перенаправили на ремонт вулиці Липинського. Натомість лучани проти такої пропозиції. Також школа №27 потрапила у ТОП-5 невиконаних обіцянок голови обласної ради Ігоря Палиці.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром