Пропонують об'єднати Луцьк із сусідніми селами

02 Липня 2017, 10:41
3583

Пропонують створити об’єднану територіальну громаду у складі Луцька та сусідніх сіл.

За таку ідею виступає політична партія «Народний контроль».

Нову територіальну громаду пропонують створити шляхом об’єднання чотирьох громад, йдеться на сторінці політичної сили у Facebook.

– Луцької міської (місто Луцьк),

– Прилуцької сільської (села Прилуцьке, Дачне, Жабка, Сапогове Ківерцівського району),

– Підгайцівської сільської (села Підгайці, Крупа, Струмівка Луцького району),

– Гіркополонківської сільської (села Гірка Полонка, Оздів, Полонка Луцького району) громад. 

У результаті об’єднання цих громад може бути створена Луцька міська територіальна громада з адмінцентром у місті Луцьку.

Крім цих громад є перспектива приєднання до великої громади й інших прилеглих сіл, а саме: Липинської та Лищенської сільських рад Луцького району. 

Зауважимо, що статус сільських населених пунктів не зміниться, вони і далі залишатимуться селами.

Луцьк знаходиться у складному становищі. Саме зараз вирішується майбутнє міста – чи воно буде рости і розвиватись, чи зупиниться у своєму розвитку і почнеться стагнація. Все залежить від успішності реалізації реформи децентралізації.

Ця реформа дозволяє сусіднім територіальним громадам об’єднуватися для вирішення спільних проблем та задля створення комфортних умов проживання для місцевих мешканців. 
Згідно постанови Кабінету міністрів України, Луцьк, як місто обласного значення, повинно об’єднатися із прилеглими селами в зоні доступності 20 кілометрів. І це логічно, адже значна частина мешканців приміських сіл працює саме у Луцьку, в міських навчальних та позашкільних закладах навчаються їхні діти, тут вони лікуються та відпочивають.

Крім того, сусідні громади мають і спільні проблеми, тож об’єднання в одну громаду дозволить об’єднати зусилля міста та сіл для їх вирішення. Для обласного центру таке об’єднання потрібне, щоби місто мало перспективу просторового та інвестиційного розвитку.

Отож, створення об’єднаної територіальної громади у складі міста Луцька та сусідніх із ним сіл – це вимога часу, підкріплена економічними розрахунками. Об’єднання стане поштовхом до соціально-економічного розвитку міста і прилеглих сіл.

Коментарі
02 Липня 2017, 14:38
Луцьк повинен?Яка ж то така постанова КМУ зобовязує обєднуватися? Що, нема вже земельки щоб дерибанити? А не пішли би ви в задницю, ось що ми вам скажемо. І так, тільки спробуйте силоміць протягнути таке рішення. Блокаду всіх доріг на Луцьк гарантуємо!
02 Липня 2017, 14:53
Якесь фото неправильне
02 Липня 2017, 19:11
да... дерибанити вже немає що... уловки дебільної влади...
02 Липня 2017, 20:47
А фото дійсно ліве
02 Липня 2017, 22:36
Віддзеркалене фото!
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024