«Вхід дорослим тільки у супроводі дітей»: як фестивалили юні професіонали

01 Липня 2017, 18:09
3113

У Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки діти практикувалися більше, ніж у 20 професіях, серед яких пожежник, кондитер, будівельник, провізор та продавець.

1 липня у Луцьку в рамках національного проекту «Місто професій» відбулося відкриття імпровізованого дитячого містечка із 28 станціями. На вході учасники профорієнтаційного фестивалю отримували спеціальні паспорти, можливість влаштуватися на роботу та заробити першу зарплатню – «гривники», які пізніше обмінювали на солодощі, сувеніри та морозиво.

Організатори зазначають, що у місті фестиваль проводиться вперше, але вже здобув популярність у всій Україні.


«Ідеологом і засновником  проекту є міжнародний журнал «Community», – розповідає керівниця оргкомітету Марина Чаплигіна. – Ми отримали нагоду організувати фестиваль «Місто професій» в Луцьку і зараз бачимо наскільки цікаво представлені локації. Найпопулярнішу професію тут визначити складно, як кажуть: «Всі професії потрібні, всі професії важливі»».

У формі гри діти здобували корисні практичні навички. Як стверджують представники державної служби надзвичайних ситуацій, метою заходу для них була не тільки популяризація власної професії:

«Ми хочемо продемонструвати вибухонебезпечні предмети, щоб всі знали як потрібно діяти в небезпечних ситуаціях, – каже сапер групи піротехнічних робіт Максим Білець. – Такий захід дійсно важливий, адже в країні складна ситуація і мусимо бути готові до будь-чого».

Зважаючи на погодні умови, «Місто професій» відвідало менше людей, ніж очікувалося, але це не завадило організаторам створити атмосферу свята для дітлахів: 

«Якщо порівнювати статистику, то в Луцьку не так багато професій, як, наприклад, у Львові, – розповідає представниця Молодіжного центру Волині Світлана Мілінчук. – Але взагалі фестиваль дуже цікавий, бо діти можуть спробувати себе у різних професіях і вже з такого юного віку визначитися, що вони хочуть робити в житті. Учасники в захваті від цікавих локацій. Приміром, на одній з станцій є спеціальний пристрій, куди кидають кавове зернятко і виходить цукерочка. Це магія!»









Інна МАЗУРИК
 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром