У луцькому дитбудинку перевірили пожежну безпеку

30 Січня 2021, 14:39
3015

Волинські рятувальники розпочали позапланову перевірку спеціалізованих закладів. Першим проінспектували пожежну безпеку в спеціалізованому Будинку дитини у Луцьку.

Серед порушень, які виявили у дитбудинку – прострочені вогнегасники. Про це інформує Суспільне.

У будинку дитини нині проживає 34 дитини віком до 5 років. Площа закладу 600 квадратних метрів, є 4 евакуаційні виходи.

У спеціалізованому Будинку дитини є пожежна сигналізація. Працівники ознайомлені з роботою пульту.

«Для них розроблені пам’ятки, у разі якщо спрацює сигналізація, працівники знають, як її відключити», – каже директор Володимир Алейніков.

Рятувальники оглянули усі приміщення спецбудинку, евакуаційні виходи та кухню.

Загалом стан протипожежної безпеки – хороший, – зробив висновок інспектор Іван Ющук. Під час перевірки виявили, що відповідальна особа за пожежну безпеку у закладі не пройшла навчання, а вогнегасники вже місяць, як прострочені. Директор пообіцяв, що усуне ці порушення після того, як затвердять кошторис закладу.

За три місяці рятувальник мають перевірити близько 40 закладів на Волині. Це геріатричні пансіонати, будинки для самотніх людей, готелі та хостели, – розповів інспектор Луцького відділу УДСНС Волині Іван Іщук.

Нагадаємо, перевірки протипожежної безпеки здійснюються за дорученням Прем’єр-міністра України після пожежі, яка сталася 21 січня у приміщенні переобладнаному під будинок для старших людей у Харкові. Тоді у пожежі загинуло 15 людей і кілька травмувалося. 22 січня у Харкові був день жалоби, а 23 січня – національний траур.

Читайте також: Збирають голоси для облаштування громадського простору у Торчині

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром