Як луцькі орендарі платять за комунальні приміщення

01 Липня 2017, 13:41
2096 Джерело: UkrMedia

Тільки один «проблемний» орендар час від часу має проблеми з оплатою за найм приміщення, а інші за оренду платять вчасно.

Про це інформує ІА Конкурент.

Щоб на недобросовісного платника за оренду комунальних приміщень подати до суду, треба, аби він, відповідно до законодавства, мав заборгованість мінімум за три місяці.

«Коли заборгованість за місяць, то ми не б'ємо тривоги», – пояснила  начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко.

Чиновниця додала, що загалом проблемних орендарів у них немає, лише з орендаркою ГО «Відродження національних традицій» питання оплати завжди «на межі». При тому, що за місяць сума оренди підвального приміщення, яке вона займає, становить 237 гривень.

«У нас проблем з орендарями немає. Мені подають перелік тих, хто заборгував, і зазвичай це – поточна заборгованість. Буває, що нагадуємо за оплату. В місяць боржників є три чи чотири, і це не багато», – пояснила Алла Грабко і додала, що є договори оренди, які підписує вона, і контролюються вони її управлінням (їх є біля 200), а є договори на балансі комунальних підприємств чи установ, які самі контролюють оплату.

Якщо з'являється боржник, який заборгував, то управління майном міської комунальної власності надсилає лист з проханням погасити заборгованість і визначає термін, за який орендар повинен заплатити. Якщо немає реакції на лист, відсилають другий лист з терміном погашення орендної плати і пені. Коли ж орендар ігнорує листи, аж тоді подають до суду і стягують орендну плату та пеню вже в судовому порядку.

Алла Грабко каже, що за останні два роки проблем з орендарями немає (єдине, що затягує періодично з оплатою «Відродження національних традицій"»).

«Остання серйозна заборгованість по оренді за приміщення, що ми судилися і аж розірвали договір оренди з ними, була газета «Віче», – пригадує Алла Грабко.

У відповіді на запит ІА Конкурент вказано, що станом на 27 червня відділ управління майном міської комунальної власності мав трьох «боржників». Щоправда, ГО «Волинська обласна вірменська громада «Ані» мали заборгованість за один місяць на суму 1 288 гривень.

Також за місяць має заборгованість по сплаті за орендоване приміщення ФОП Наконечний – 5 318 гривень. В свою чергу, ГО «Відродження національних традицій» має заборгованість за 5 місяців – 1 418 гривень.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром