У Луцьку вшанували пам’ять Героїв Крут

29 Січня 2021, 17:46
У Луцьку вшанували пам’ять молодих патріотів, що віддали своє життя за Україну у битві під Крутами 2512
У Луцьку вшанували пам’ять молодих патріотів, що віддали своє життя за Україну у битві під Крутами

У Луцьку вшанували пам’ять патріотів, які віддали своє життя за Україну у битві під Крутами.

Як повідомляють у Волинській ОДА, 29 січня заступник голови облдерджадміністрації Олександр Троханенко, заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, Луцький міський голова Ігор Поліщук та представники громадськості поклали квіти до пам’ятного знака, що знаходиться на вулиці Героїв Крут у місті Луцьку. 

Духовенство на чолі із митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом відслужили панахиду за загиблими захисниками УНР, які більше як 100 років тому на залізничній станції біля села Крути у Чернігівській області вступили у нерівний бій із більшовицькою навалою.

«У цей день ми приходимо сюди, щоб виявити свою шану до студентів, які у важкі хвилини випробовувань України, стали на її захист. Сьогодні ми згадуємо скорботну частину із історії нашої держави, коли патріотизм, любов до своєї землі спонукала українців до дій. Ми повинні робити висновки і вшановувати своїх Героїв та Україну, не словом, а ділом», – сказав митрополит Михаїл.

Усі присутні вшанували Героїв Крут хвилиною мовчання. 

У Волинській ОДА зазначають, що вшанування пам’яті Героїв Крут – це не лише данина історії, а й гідний приклад для майбутніх поколінь.






Читайте також: «Перший обстріл не забуду ніколи»: історія луцького нацгвардійця
 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024