Депутат подав на Луцькраду в суд через зміни до Регламенту

01 Липня 2017, 09:53
2494 Джерело: http://teren.in.ua

Позов до суду про визнання протиправним та скасування рішення, яким внесенні зміни до Регламенту міськради подав обранець луцької громади Артем Запотоцький.

Про це інформує ВолиньPost.

Документи до суду він передав 30 червня . 

Нагадаємо, що луцькі депутати незначною більшістю 29 червня, під час сесії міської радиз атвердили зміни до Регламенту, які розкритикували опозиційні депутати. Зокрема, й через те, що їх внесли  без попереднього обговорення на комісіях міськради. Так, депутат Микола Федік обурювався, що правки не обговорили під час засідання профільної регламентної комісії.

«Це по бєспрєдєлу пішли. Може хай депутати не ходять на сесію», - зазначив він.


Натомість депутат Павло Данильчук назвав ці зміни такими, що обмежуть права обранців громади.

Тож у позові Артем Запотоцький просить скасувати це рішення, бо його внесли в порядок денний з порушення процедури, а саме воно суперечить чинним законам України.

 

«29 червня 2017 року на пленарному засіданні чергової двадцять шостої сесії рішенням Луцької міської ради (далі – відповідач, міська рада, ЛМР) №26/9 від 29 червня 2017 року, проект якого підготовлено Постійною комісією міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, внесено зміни до рішення Луцької міської ради від 23 грудня 2015 року № 2/3 "Про затвердження Регламенту Луцької міської ради VII скликання»... Зазначене Рішення Луцької міської ради є такими, що суперечать нормам чинного процесуального законодавства та порушує норми Закону «Про місцеве самоврядування», – йдеться у документі.


Крім цього, депутат подав заяву про забезпечення адміністративного позову та просить тимчасово зупинити дію рішення.



 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024