У поліції з'явилась підмога: в місті патрулюватимуть дрони

30 Червня 2017, 20:21
3966

У місті впроваджуватимуть новітні технології і використовуватимуть квадрокоптери для патрулювання.

Такий вид діяльності впроваджує громадське формування «Варта порядку». Розпочати патрулювання планують з понеділка, 3 липня, – пише прес-служба «Варти порядку».

Можливості моніторингу територій, пропоновані безпілотними літальними апаратами, надзвичайно високі: професійні квадрокоптера можуть розвивати швидкість 80 – 120 км/год, набирати висоту до 500 метрів, записувати зображення в якості 4K і передавати його в HD-розширенні. Дальність польоту новітніх масових безпілотників досягає 25 кілометрів. За необхідності квадрокоптери можуть висіти в повітрі цілодобово.

Зараз активно ведуться розробки з використання дронів, обладнаних тепловізорами, для більш ефективного пошуку людей в лісопаркових зонах і темний час доби, а також миттєвого виявлення джерел загоряння.



Використання безпілотників для патрулювання територій і пошуку людей – популярна світова практика. Вона увійшла в побут в останні кілька років, разом з розвитком подібних апаратів. Квадрокоптер здатний швидко і ефективно облетіти територію, що спрощує виявлення порушень правопорядку, економить сили співробітників поліції.

Пілотний проект з використання дронів у патрулюванні планується запустити в найбільш проблемних мікрорайонах міста, щоб стежити за порядком в місцях з великим скупченням людей. Надалі дрони можуть бути залучені для допомоги патрульній поліції і муніципальним службам для забезпечення належного порядку в місті. Патрулювання здійснюватиме спеціально підготовлена група із авіоніки дронів, яка всі необхідні навики здобула в зоні бойових дій на Сході України.



Використання дронів в патрулюванні територій – давно не новинка у багатьох країнах. Також дронам знаходять застосування в цивільній сфері – сільському господарстві, будівництві, лісництві, муніципалітетах, секторі безпеки. Успішно використовуються правоохоронними органами різних країн (США, Канади, Австралії, Ізраїлю, Індії, Китаю та інших).

 

Читайте також: Подробиці зіткнення мотоцикла і Dodge з цікавим номером

Коментарі
01 Липня 2017, 00:34
це ппц... приватна охорона палиці буде проводити відеоспостереження за мешканцями нашого міста...<br/>що мішає збивати такі дрони?
01 Липня 2017, 02:54
Згідний з Васей, знаю цих тітушок з варти і залишаю за собою право збивати як по бачу біля свої вікон.
01 Липня 2017, 02:55
&quot;Успішно використовуються правоохоронними органами різних країн&quot;<br/><br/>До чого тут ці клоуни з варти???? Тітушки палиці
01 Липня 2017, 06:00
дожились, тепер приватна охорона палиці буде стежити за громадянами
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром