У місті говоритимуть, як зробити Луцьк доступнішим для людей з інвалідністю

30 Червня 2017, 17:14
2962

Луцьк – унікальне місто України, яке вражаючими темпами перетворюється на доступне для людей з інвалідністю завдяки ефективній співпраці громадських активістів, влади і бізнесу.

5 липня в 11:00 у Ring Dj Cafe (м. Луцк, пр. Волі ,49 А) відбудеться презентація меню шрифтом Брайля, аби незрячі відвідувачі змогли комфортно самостійно обрати страви і напої, які їм до вподоби – повідомляє ГО «Генерація успішної дії».

Також відбудеться майстер-клас для журналістів, працівників сфери обслуговування та органів державної влади «Як забезпечити рівні можливості для людей з інвалідністю».

Лише за останній рік понад десять закладів громадського харчування обласного центру стали більш доступними для незрячих людей, адже в них з‘явилися або з‘являться в найближчому майбутньому надруковані шрифтом Брайля меню. Це ресторація «Курінь», мережі піцерій «Фелічіта» та «Дядя Pizza», піцерія «Теревені», кафе кавказької кухні «Шафран», Ring WOK Cafe, Ring DJ Cafe, готель-ресторан «Колобок», пивний клуб-броварня «Карабас-Барабас», кафе «Аліса», піцерія «Тарантелла».

Сприяючи інклюзивності українського суспільства, дбаючи про рівність людей з інвалідністю і в інших сферах життя, в межах презентації меню, Юлія Сачук, координаторка всеукраїнської кампанії на захист прав людей з інвалідністю Fight For Right, експерт Коаліції з протидії дискримінації в Україні, координатор Braillestudio проведе майстер-клас, учасники якого:

- дізнаються, чому важливо говорити і писати про інвалідність коректно, як в медіа-матеріалах так і в побуті;

- отримають практичні поради з недискримінації людей з інвалідністю:

- навчаться правилам супроводу, допомоги та надання послуг незрячим клієнтам;

- отримають знання щодо того, як місцева влада і громади можуть сприяти забезпеченню рівності;

- зможуть на власному прикладі переконатися, що відсутність зору не перешкоджає повноцінному життю;

- пройдуть тест, визначивши власний рівень толерантності.

Участь у заході візьмуть: виконувач повноважень Луцького міського голови, представники департаменту соціальної політики, департаменту підприємництва, Луцького міського центру зайнятості, журналісти, працівники закладів громадського харчування, люди з інвалідністю, представники Волинського осередку ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» та інших громадських організацій Волині.
 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром