У Луцьку діятиме тимчасовий мораторій на неправильне обрізання дерев

27 Січня 2021, 15:35
Фото ілюстративне 1293
Фото ілюстративне

У Луцьку встановили тимчасовий мораторій на «варварське» обрізання дерев, через яке чимало з них гинуть щороку.

Таке рішення прийняли на сесії Луцької міської ради 27 січня.

Мораторій діятиме, поки у місті не з'являться офіційні правила обрізання, які не шкодитимуть природі. Аби створити такий документ, мер міста закликав відповідальних осіб вивчити та зібрати зразки найкращої світової практики, перейняти досвід європейських міст, а також врахувати рекомендації відповідних науковців, зокрема Волинського національного університету. Зробити це планують вже у лютому.

До слова, мораторій не поширюється на видалення аварійних і потенційно небезпечних гілок або частин стовбурів дерев, санітарне та формувальне обрізання дерев та видалення омели з їх крон.

«Із приходом весни починається незрозуміла інквізиція дерев. Кронування перетворюється у варварський метод. Особливо, коли воно відбувається без додаткових маніпуляцій, які знезаражують певні рани для дерев, кронування перетворюється у небезпеку для людей та їхнього майна», – додав депутат Володимир Пшибельський.

Ігор Поліщук звернувся до Держаної екологічної інспекції з проханням реагувати на неправильне обрізання дерев та притягати до відповідальності усіх, хто порушив правила кронування не залежно від того, хто здійснював такі роботи.

Читайте також: У Лесиного ясена забрали статус ботанічної пам'ятки природи

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром