За минулий рік у Луцьку зібрали більше трьох тонн відпрацьованих батарейок

30 Червня 2017, 13:22
1988

Відпрацьовані побутові хімічні джерела струму – найрізноманітніші батарейки для  побутових приладів та акумулятори мобільних телефонів, стають джерелом забруднення довкілля.

Потрапляючи на полігон твердих побутових відходів чи в інші місця, вони під дією води та сонця розкладаються і забруднюють надзвичайно токсичними речовинами ґрунти, воду, повітря, весь навколишній простір, інформує сайт Луцької міської ради.

У конструкції батарейок використовуються матеріали, що завдають шкоди довкіллю: свинець, кадмій, літій, ртуть, цинк, марганець та ін. Одна викинута батарейка може забруднити цими речовинами 20 кв. м або 1 куб.м землі, 400 літрів води, знищити два дерева, пару кротів, їжака і тисячі дощових черв'яків – саме так оцінюється збиток природі, нанесений однією батарейкою.

У 2013 року відділ екології Луцької міської ради започаткував проведення в місті акції зі збору відпрацьованих побутових батарейок та акумуляторів. За кошти міського фонду охорони навколишнього природного середовища були закуплені та встановлені в заганоосвітніх та дошкільних навчальних закладах міста 69 металевих контейнерів для таких відходів.

Загальна маса зібраних за останній рік відпрацьованих батарейок та акумуляторів склала 3150 кг, які 29 червня цього року були доставлені у місто Львів на підприємство «Аргентум» для подальшої переробки. Всього за 4 роки зібрано та передано на переробку близько 8 тонн відпрацьованих батарейок.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром