Переселенка зі сходу презентувала книгу

25 Листопада 2015, 11:04
3144

У книзі «Нове життя» Маргарита Сурженко спростовує міфи про біженців зі зони АТО.

Луцьк став першим у всеукраїнському турне авторки. Дійство відбулося у вівторок, 24 листопада, у кав’ярні «Кофеїн».

За традицією культурного об'єднання «100Вт» презентацію почали хвилиною мовчання на знак вшанування полеглих бійців.  «Треба пам'ятати, проте рухатись, жити далі наскільки серце дозволяє», – пояснили організатори.

Опісля Маргарита Сурженко розповіла присутнім про своє життя та книгу. За словами авторки, у романі вона хотіла розвіяти міфи про біженців. З початком конфлікту жінка змушена була разом з дитиною покинути рідне місто. Завдяки волонтерам вона потрапила на Волинь, зокрема деякий час жила у релігійній родині в Шацьку.

«На щастя, ми ніби знайшли тут ще одних родичів»,  – з теплотою згадує час перебування у родині авторка.

Усі враження від пережитого трансформувалися у книгу. У ній Маргарита Сурженко розповідає три різні, але водночас пов’язані між собою історії.

Перша частина роману присвячена маленькому Вані. Хлопчик по-дитячому безпосередньо оцінює події. Він захоплюється бійцями, які воюють з ДНР.

Друга частина розповідає про Ольгу, жінку зрілого віку. Авторка зізналася,що протипом образу стала її мати. Це погляд дорослої жінки на війну. «Погляд тієї, яка прожила усе життя на сході. Там усе, до чого вона звикла: дім,сім'я, друзі, робота і, звичайно, спогади», – розповідає Маргарита Сурженко.

Третя історія про молоду дівчину. Вона не живе у зоні конфлікту. Яна киянка. Після чергової сварки її хлопець вирушає в АТО.У цей час Яна одружується з іншим.

Презентація закінчилася автограф сесією та спілкуванням авторки з присутніми.

Маргарита Сурженко, авторка книги «Нове життя»
Маргарита Сурженко, авторка книги «Нове життя»

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром