Збирають голоси для облаштування громадського простору у Торчині

30 Січня 2021, 13:13
Фото ілюстративне 4072
Фото ілюстративне

У селищі Торчин Луцького району активісти громадської організації «Чарівне янголятко» спільно з Молодіжною радою та місцевою владою загорілися ідеєю створити сквер, який слугував би місцем відпочинку для місцевих, а також простором для проведення різноманітних заходів.

Зараз для того, аби облаштувати громадський простір під відкритим небом, триває голосування. Віддати свій голос за ініціативу можна за посиланням

Станом на 30 січня проєкт підтримали 556 людей. 

«В селищі Торчин безліч молодих людини, там нам не раз доводилось спостерігати, як вони у свій вільний час сидять у гаджетах біля магазинів, розпивають спиртні напої або тиняються по закинутих будівлях. Усе через те, що вони не мають зручного, де могли би зустрічатися, обговорювати свої ідеї, розкривати свій творчий та інтелектуальний потенціал. У селищі, де проживає 4577 людей, молодь не має комфортного простору під відкритим небом. Ми пропонуємо створити громадський простір під відкритим небом, де будуть комфортні умови для якісного дозвілля молоді», – описують проєкт його автори.

Загалом на реалізацію ідеї скверу потрібно 110 тисяч гривень. 25 тисяч гривень на втілення задуму вже виділила Британська рада. 

«Завдяки цьому проєкту молодь Торчина отримає перший в селищі громадський простір для культурного розвитку, неформального навчання та відпочинку. Також завдяки проєкту ми підвищимо співпрацю між різними інституціями у громаді, покажемо приклад створення громадських просторів громаді», – розказують волонтери. 

Читайте такожУ Торчині активісти хочуть облаштувати сквер

«Після завершення проекту громадський простір під відкритим небом буде активно використовуватись для комунікації та соціалізації молоді, проведення різних культурних заходів та буде доступним для всіх жителів громади. Територія, де буде облаштовано громадський простір, належить Торчинській селищній раді, тому буде обслуговуватися нею. А члени Молодіжної ради, підприємці, які знаходяться поруч, час від часу влаштовуватимуть прибирання території, косіння трави тощо», – обіцяють автори проєкту.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром