Двічі «за комірець»: Боратин зберігає інтригу в чемпіонаті області з футболу

30 Червня 2017, 10:44
3447

Після перемоги у матчі проти конкурентів з «Ковеля-Волині» гравці «Ласки» не лише зробили величезний крок до другої сходинки у турнірній таблиці, а й зберегли теоретичні шанси на чемпіонство.

Ще якихось два роки тому боратинська команда аж у останньому турі позбулася першого місця у таблиці, програвши якраз… Ковелю. За іронією долі, цього сезону саме команда Олександра Антонюка позбавила «червоних» всіх шансів на омріяну обласну футбольну корону…

Гроза та буревій, які за годину до матчу пронеслися чи не по всьому Луцькому району, не могли не залишити серйозний відбиток на хід гри у Боратині. По суті, у першому таймі й не було чого згадати, окрім того, що з перших хвилин на полі часто з’являлась лікар: тендітна дівчинка у легесенькій футболочці та коротеньких шортиках навряд чи відповідала погодному режиму з поривчатим вітром та постійним дощем. А може це, навпаки, додавало хлопцям бажання робити такі медичні паузи?


 

«Ковель-Волинь», у свою чергу, цього разу приїхав з доволі ослабленим складом: окрім лідерів команди Олега Марчука та Данила Безкоровайного, які поїхали на збори з луцькою «Волинню», до Боратина не прибув також і головний бомбардир ковельчан Іван Данилюк. Тож у такій ситуації з сусідів по турнірній таблиці комфортніше почували себе саме гравці «Ласки».

Повертаючись до гри, попри постійний тиск господарів поля (особливо через лівий фланг, на якому намагались робити «двіж» Валентин Кривицький, Владислав Гаврилюк та Дмитро Бурковський) стовідсоткових можливостей для взяття воріт нечисленні глядачі так і не побачили.

А після перерви посилений дощ загнав усіх глядачів у над трибунне приміщення – під накриття. І протягом перших десяти хвилин другого тайму рівна та суха гра обох команд була на руку президенту «ЛСТМ» Ігорю Чорнусі, який споглядав за грою в компанії тренера команди Олега Федюкова та гравця «будівельників» Олександра Неделюка. У разі нічиєї чемпіон області визначався й без останнього туру…


 

Перші «дзвіночки» для обережності обох команд пролунали майже синхронно. На 54-й хвилині глядачі уже бачили «кулястого» у сітці ковельських воріт, однак Максим Ядловський подачу зі штрафного з метра замкнув… у стійку! Минуло три хвилини, і уже голкіпер «Ласки» Василь Ярошик повинен був демонструвати свою майстерність та «тягнути» вихід один на один з ковельським футболістом.

Мабуть, боратинські гравці були присутні на матчі «Ковеля-Волині» проти «ЛСТМ» у рамках чемпіонату: настільки блискавично після перехоплення у центрі поля помітив вихід з воріт Ореста Яцука Костянтин Вознюк. А далі – удар з центра поля і шокуючий «тандерболт» від десятого номера «Ласки» з вибухом емоцій на трибунах – 1:0.

Минуло якихось десять хвилин, і голкіпер ковельчан знову пустив м’яч «за комірець». Цього разу неправильно вибрану позицію у «рамці» його з флангового штрафного покарав Валентин Кривицький, який вивів команду на гру в якості капітана – 2:0.


 

Минала 70-та хвилина гри, і навіть попри велику кількість медичних пауз, через яку головний арбітр матчу Володимир Журибіда додав цілих десять хвилин до основного часу (а вболівальники, у свою чергу, кожен вихід чарівного медпрацівника вітали схвальними вигуками), відігратися гравці «Ковеля-Волині» уже не змогли. Відтак, в останньому турі проти обезкровленого суперника Боратину вистачить і нічиєї, аби втримати в руках срібні медалі чемпіонату. А у випадку перемоги та осічки «ЛСТМ» у Володимирі-Волинському, підопічні Олександра Антонюка мають всі шанси на титул чемпіонів області.

1








 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024