Рік на посаді: п'ять досягнень ректора ВНУ Анатолія Цьося

26 Січня 2021, 17:38
Анатолій Цьось 3556
Анатолій Цьось

Минулий 2020 рік, попри коронавірусні обмеження та пандемію, був продуктивним та вдалим для ВНУ імені Лесі Українки. 

Про успіхи вишу розповів 26 січня під час пресконференції ректор Анатолій Цьось. Очільник вишу прозвітував про здобутки за перший рік своєї роботи на посаді.  Журналісти Район.Луцьк занотували досягнення вузу.

 Нова назва вузу імені Лесі Українки

Так, минулого 2020 року освітньому закладу повернули стару назву. Східноєвропейський національний університет перейменували на Волинський національний університет імені Лесі Українки.

«Зміна назви – це не просто зміна набору літер, це зміна світоглядної політики університету, де з одного боку – велика освітня традиція Волині, з іншого – сучасний технологічний університет із найкращими методиками розвитку», – розповів очільник вузу.

Активна та успішна промоційна робота університету

Ректор зауважив, що розвиток інформаційної політики неабияк важливий.

«На жаль, до цього часу, інформаційної політики не було. Тепер ми активні у різноманітних ЗМІ, виконали промоційну задачу – університет добре відомий, університет бачать», – сказав Анатолій Цьось.

Успішні наукові проєкти

Цей напрямок – традиційний для ВНУ. Ректор звернув увагу на те, що  університет має 2,5 мільйони на держбюджетні теми. Ще майже 3 мільйони працівники заробили за допомогою наукових досліджень.

«Це вперше така велика кількість грошей зароблена за наукову діяльність», – відзначив очільник вишу.

Підготовка повного зібрання творів Лесі Українки – гордість ВНУ

Працівникам вишу вдалося підготувати 14 томів творів письменниці менше, ніж за рік.

Головним модератором цього проєкту став проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик. Офіційну презентацію зібрання творів запланували провести 1 березня у Луцьку та 25 лютого у Києві.

Дуальна освіта у ВНУ

Розвиток дуальної освіти – одне пріоритетних завдань вишу.

За словами ректора, вуз підписав понад 170 тристоронніх угод щодо реалізації елементів дуальної освіти між університетом, установою та студентами.

Так, студенти можуть і навчатися, і паралельно працювати у «Волиньгазі», «Несвічі», туристичних установах, школах тощо. Наступний крок – створення спільних лабораторій. У переспективі планують підписувати угоди і з іншими установами.

«Студент отримує практичні знання та бачить специфіку роботи.  Працедавці –найуспішніші люди нашого регіону –можуть  знайти для себе талановитих студентів для майбутнього працевлаштування», – прокоментував ректор.

Варто зазначити, що за темпами розвитку ВНУ імені Лесі Українки – один з кращих університетів в Україні.  Виш значно покращив свої позиції у рейтингах,порівняно із 2019 роком. 

Читайте також: Цьось розповів, що думає про відміну червоних дипломів

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром