Історичні пам’ятки міста знову залишилися без додаткового контролю

29 Червня 2017, 18:45
2531 Джерело: www.indivisibleukraine.in.ua

Депутати міськради не підтримали проект рішення щодо створення експертної робочої групи з питань розвитку і збереження історичного середовища міста Луцька.

Про це стало відомо у четвер, 29 червня, під час сесії міськради. Нагадаємо, через рік після відмови депутатів підтримати ідею створення експертної робочої групи, проект рішення знову винесли на розгляд обранців громади.

Мистецтвознавець Олена Романюк, яка входить до попереднього списку учасників робочої групи, зазначила, що такий проект рішення зумовлений останніми подіями, які відбуваються в історичній частині міста.

«Нині відбувається активне і агресивне нищення культурної спадщини. Впевнена, що кожен з вас буває закордоном – як далеко там прийшли у питанні охорони пам’яток. Ми отримали від своїх предків розкішний дар і нам треба передати його своїм дітям… Дуже прошу депутатів підтримати цю ідею», – наголосила Олена Романюк.

Однак, за словами начальника юридичного управління міської ради Андрія Максим'яка, така пропозиція суперечить вимогам закону про охорону культурної спадщини.

«Створення такого дорадчого органу при міській раді законом не передбачено. Можна створювати лише консультативні ради, але, знову ж таки, не при міській раді», – зазначив Андрій Максим'як.

У підсумку депутати не підтримали проект рішення, втім, в.о. міського голови Ігор Поліщук запропонував автору проекту рішення – депутату Павлу Данильчуку – доопрацювати списки членів робочої групи і обговорити питання пізніше.

 

Читайте також: У місті знову хочуть створити робочу групу, щоб зберегти історичну спадщину​

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром