Smart-квартири: особливості планування

26 Січня 2021, 09:46
Smart-квартири: особливості планування 1163
Smart-квартири: особливості планування

Smart – це розумність, ефективність, практичність, універсальність, економічність. Все це присутнє в плануваннях smart-квартир DREAM TOWN.

Одна з переваг таких квартир – це вільне планування (відсутність у квартирі несучих стін), яке дозволяє створити внутрішній простір таким, яким хоче мешканець для максимального затишку і комфорту.

Ми пропонуємо розробку планувань до квартири smart, використовуючи світові тенденції в планувальних рішеннях, в яких раціонально використовується кожен метр квадратний, продумані всі деталі, щоб в квартирі було комфортно молодому подружжю,  старшим людям, студентам. Ми враховуємо потреби господарів житла, створюючи планування згідно їхнього способу життя і предметів інтер’єру, які  потрібно передбачити.

Зонування простору smart-квартири

В першу чергу, при плануванні інтер’єру smart-квартири потрібно визначитися із зонуванням простору.

Розташування санвузла та частини кухонної зони вже попередньо обумовлено встановленням труб каналізації і подачі води, вентиляційною шахтою.

Санвузол

Площа санвузла орієнтовно 4 м². У санвузлі при бажанні можна розташувати стандартний для звичайної квартири набір обладнання та меблів. Звичайно, при цьому потрібно враховувати розміри і необхідні відстані.

Можна обирати між душовою кабіною 80х120 сантимерів або ванною довжиною 160 сантиметрів, у якій можна приймати душ і ванну, щось мити громіздке. Ширина такої ванни – 70 сантиметрів. Стандартна ширина раковини для зручності користування – 55 сантиметрів. Також можна встановити шафку зі стільницею з вологостійкого матеріалу і вмотувати туди маленьку раковину, шириною до 40 сантиметрів. Стільниця буде служити ще і додатковою поличкою для засобів гігієни. Для економії та раціонального використання простору логічно використовувати підвісну шафу або конструкцію з відкритими чи закритими поличками і дверцятами-дзеркалом. Розміри можуть бути різними. Основна вимога: дзеркало повинно бути добре освітлене і займати простір на висоті в середньому від 130 сантиметрів до 180 сантиметрів.

Мінімальний розмір пральної машини – 55х40х85 сантиметрів. При встановленні слід враховувати, що дверцята для машини з фронтальним завантаженням відкриваються на відстань 40 сантиметрів. Обов'язково потрібне обладнання для сушіння речей. Наприклад, можна розмістити підвісну або настінну висувну сушку.

Також потрібно врахувати розміри для встановлення унітазу: 35х80 сантиметрів та по 20-30 сантиметрів з кожного боку для зручності користування.

Приймальня

В приймальні краще вбудувати велику шафу-гардеробну з різними відділеннями для зберігання не тільки речей, але і домашнього начиння. Глибина шафи-вбиральні не менша 60 сантиметрів, висота – до стелі. Шафа може бути з відкривними дверима і висувними ящиками або шафа-купе.

Також в приймальні бажано встановити велике дзеркало на повний зріст. Воно, по-перше, розширить простір, а, по-друге, дозволить комфортно доглядати за собою.

Кухня

Зона кухні обумовлена ​​розташуванням сантехнічних труб і витяжної шафи, і розташовується, як правило, через стінку від ванної кімнати.

Ось декілька ключових розмірів. Ширина вбудованої зручної мийки – 40-50 сантиметрів, ширина варильної поверхні – 30-50 сантиметрів, відстань між мийкою і плитою – не менше 60 сантиметрів, глибина стільниці – 60 сантиметрів. Ширина і глибина холодильника – 60 сантиметрів. Підвісні шафи практичніше зробити до стелі.

Стіл може служити додатковою робочою зоною і обіднім столом, розділяючи кухню і спальню.

Житлова зона

Житлова зона поєднує в собі спальню та вітальню. Мінімально комфортне спальне місце – 190 х 75 сантиметрів, робоче місце – 120 х 60 сантиметрів, ширина вільного пересування – 80 сантиметрів. І якщо кухонний стіл цілком може поєднати в собі ще й функції письмового, комп'ютерного та робочого столу, то спальному місцю варто приділити окрему увагу.

Відмінним рішенням стануть меблі з механізмами трансформації. Це може бути диванчик з полицею над ним, який стане повноцінним двоспальним ліжком. Непоганим варіантом може стати стелаж з ліжком-трансформером.

Також в спальну зону smart-квартири можна придбати розкладний диван-ліжко. Найкраще підійде модель «євро-книжка», яка займає місце до 200х160 сантиметрів. У складеному вигляді це комфортний диван зі спинкою і спальне місце для однієї людини, а в розкладеному – повноцінне двоспальне ліжко.

В ньому є великий ящик для зберігання постільних речей. Якщо  необхідне окреме робоче місце і кухонний стіл не вирішує цю проблему, уздовж стіни можна встановити стіл на всю довжину стіни, шириною до 60 сантиметрів, а під ним – тумби з висувними ящиками. У таких тумбах можна зберігати різні дрібниці, канцелярське приладдя, косметику. Над столом можна повісити телевізор і кілька полиць. Але не варто перевантажувати простір.


У консультаційному центрі DREAM TOWN компанії «Єврохолдінг», що на вулиці Привокзальній, 12, ви можете отримати консультації професійних дизайнерів щодо планування smart-квартир і, додавши своє натхнення, створити свій унікальний затишний смарт-дім.

Телефонуйте за номером телефону 067 448 27 27 або дізнавайтеся деталі на сайті

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром