Луцькі патрульні незаконно затримали більше трьох десятків осіб, – прокуратура

29 Червня 2017, 16:21
2513

На нараді у прокуратурі області розглянули проблемні питання, пов'язані з примусовим обмеженням особистісної свободи громадян.

29 червня у Луцькуі відбулася міжвідомча нарада з питань додержання законів при виконанні судових рішень та інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням свободи громадян, повідомили на сайті прокуратури Волинської області.

Зокрема, луцькі патрульні незаконно затримали 31 особу за правопорушення, за вчинення яких закон не передбачає можливості застосування  даного заходу примусового характеру, причому, до 22 осіб  були безпідставно застосовані спецзасоби.

Читайте також: Ковельська: патрульна була травмована при спробі вгамувати п'яних чоловіків у сауні

Крім того, на нараді згадали і про  Луцький СІЗО. У слідчому ізоляторі наявні порушення вимог Закону України «Про попереднє ув’язнення» щодо роздільного тримання окремих категорій громадян, випадки членоушкодження, вчинені ув’язненими, в тому числі, неповнолітніми.

До того ж, через недостатню ефективність діяльності оперативних служб та низький рівень взаємодії з іншими правоохоронними органами до установи виконання покарань продовжують надходити заборонені предмети.

Усі наявні проблеми потребують комплексного вирішення, відтак учасниками наради визначено заходи, спрямовані на покращання стану додержання законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024