Луцьке підприємство боргує працівникам більше мільйона гривень

29 Червня 2017, 15:01
2339

Керівництво ПАТ «Електротермометрія» не виплачує заборгованість і не виходить на зв’язок з управлінням Держпраці.

29 червня, під час засідання колегії облдержадміністрації, начальник управління Держпраці у Волинській області Ростислав Стасько повідомив, що луцьке ПАТ «Електротермометрія» боргує працівникам понад мільйон гривень, інформує Волинська правда.

«Ситуація на «Електротермометрії» не змінюється більше року», – додав Стасько.

Більше того, він зауважив, що керівництво ПАТ «Електротермометрія» не виходить на зв’язок з управлінням Держпраці. Поспілкуватися з адміністрацією з цього приводу вдалося лише один раз. Тоді причиною заборгованості із зарплати називали обмеження ринку збуту через ситуацію на Сході України.

Тож у Держпраці обіцяють застосовувати штрафні санкції, адже відтепер цього вимагає законодавство. «Дотепер ми нормально ставилися до таких ситуацій, бо розуміли, що бувають різні моменти, і намагалися не проводити інспекційні відвідування. На жаль, надалі законодавчо обмежені у таких можливостях і змушені накладати штрафні санкції. Саме тому прошу, поки є час, вжити заходів щодо виплати боргів із зарплати», – наголосив начальник управління Держпраці.

Натомість, голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик порадив не поспішати накладати штрафні санкції на ПАТ «Електротермометрія». Адже перед тим варто зробити аналіз ситуації, якщо необхідно, надати допомогу.

Нагадаємо, через «Луцьктепло» припиняє гаряче водопостачання у місті через борги перед ПАТ «Волиньгаз».

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром