Гройсман пообіцяв дати 25 мільйонів на луцьку школу

29 Червня 2017, 13:13
2312

На Луцьку школу №27 з держбюджету обіцяють виділити 25 мільйонів, ще 10 мільйонів пообіцяв «затягнути» в місто нардеп Ігор Лапін

Про це йшлося на пленарному засіданні сесії міськради у четвер, 29 червня. 

На розгляд сесії про перерозподіл бюджету внесли пропозицію про зняття коштів з будівництва школи на 55-му мікрорайоні. За словами в.о. міського голови Ігоря Поліщука, кошти мали не знімати, а перерозподілити на ремонт вулиці Липинського, якою діти будуть ходити до навчального закладу, адже наразі вона у жахливому стані. 

«Подивіться, яка там дорога – вулиця Липинського. Я там не раз бував: один раз пробив колесо, іншого – ледве без бампера не залишився», – зазначив Ігор Поліщук.  

Також він розповів, що у кошторисі школи не було передбачено грошей на будівництво спортивного залу, обладнання для хімічного, фізичного та біологічного класів, а окремі витрати вказані у цінах 2010-го року. Разом з тим у кошторисі наявні витрати на більярдні столи  та інші  предмети,  які школярам не знадобляться. Крім того, потрібно вирішувати питання зі зливовою каналізацією, аби ґрунт під школою не просідав, адже згодом на будівлі можуть з’явилися тріщини. 

Відтак, він зазначив,  що 10,5 мільйонів не вистачить для того, аби запустити школу у 2017 році,  тому за них краще збудувати вулицю Липинського, адже зраз для цього є сприятливі погодні умови. 

Натомість зауважив, що гроші на школу будуть виділяти з перевиконання бюджету. Окрім того, 25 мільйонів на будівництво школи пообіцяв виділити Володимир Гройсман з державного бюджету. Також, за словами народного депутата Ігоря Лапіна, він постарається «затягнути» до міста ще 10 мільйонів гривень як депутат-мажоритарник. 

Читайте також: Дубнівська: Луцькрада дала гроші на реконструкцію школи

Попри це, дехто з депутатів виступив проти перекидання коштів зі школи на ремонт вулиці Липинського. На засідання з’явилися також мешканці 55-го мікрорайону, які вважають, що добудову школи варто здійснювати першочергово, наітомість дорога може зачекати. 

Після тривалих дискусій депутатських голосів для ухвалення рішення щодо перерозподілу бюджету не вистачило.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром