Надуспішний старт луцького стрітболіста на чемпіонаті світу

29 Червня 2017, 12:55
3531

Гравець «Волиньбаскета» Максим Дейна та його товариші по команді першого дня змагань переграли двох останніх чемпіонів світу серед юніорів.

Сьогодні наші стрітболісти віком до 18 років стартували на груповому етапі чемпіонату світу з баскетболу 3 на 3. Першу гру підопічні Володимира Журжія проводили проти збірної Нової Зеландії, яка тріумфувала на стрітбольному Мундіалі 2015-го року. В додаток до цього, суперники уже встигли виграти свою першу гру на турнірі у збірної Грузії

Утім, товариші Максима Дейни по команді Іван Мисковець, Данило Хаблаков та Віталій Шорсткий організували просто блискавичний старт - 6:0. А після виходу на майданчик гравця «Волиньбаскета» уде не втратили такої переваги. Зокрема, і сам Максим відзначився двома двоочковими кидками з-за дуги, а також цілою низкою асистів партнерам по збірній. Підсумок - 16:11 на користь наших хлопців.

А от гра проти чинних чемпіонів юніорського світового форуму – збірної Катару – починалась дуже важко. Масивні гравці суперників – Ндойє Сейду та Аладжі Бобо – чітко захищалися та у першому відрізку гри повели 4:1. Утім, далі наші хлопці зробили ставку на комбінаційну гру, а Максим Дейна цей поєдинок може вважати своїм бенефісом. Його фантастичний показник у 12 набраних очок дозволив команді почувати себе більш розкуто на майданчику, а суперники уже не встигали за невтомним луцьким «Лицарем», який присів відпочити лише за декілька секунд до фінальної сирени. Підсумок - 18:13 у поєдинку з головними конкурентами по груповому етапу. 

Після половини зіграних матчів у нашій групі збірна України U-18 вийшла на першу сходинку свого квінтету. Наступні матчі хлопці зіграють 1 липня – проти збірних Бахрейну (о 8:45 за київським часом) та Грузії (11:45). 


 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром