Перша сесія оновленої міськради: врівноважені «старожили» та знервовані новачки

24 Листопада 2015, 17:40
6211

Новообрані політики соромляться зайвої уваги, а досвідчені депутати сподіваються на злагоджену роботу нової каденції.

У вівторок, 24 листопада, Луцька міська рада нового скликання розпочала роботу. 42 депутати і міський голова отримали посвідчення, тож уже можуть приступати до праці.

Кореспонденти Район.Луцьк спостерігали за подіями у сесійній залі та розпитували депутатів про їхні враження від першого дня на робочому місці.

Вступне засідання нового складу міськради можна назвати урочистим. Про проблеми обранці громади поки не говорили, а обмежилися вітаннями і знайомством. Міський голова Микола Романюк прийшов ще за годину до початку засідання, був у доволі гарному настрої і навіть фотографував журналістів.

Микола Романюк
Микола Романюк

Першим із депутатів до міської ради з’явився Артем Запотоцький, який через поранення на Майдані тепер змушений пересуватися на інвалідному візку.

Артем Запотоцький БПП Солідарність
Артем Запотоцький БПП Солідарність

«Нові» і «старі» депутати із усмішкою на вустах тиснули один одному руки і не відмовлялися від братніх обіймів.

Офіційно розпочали засідання із оголошень результатів виборів і поздоровлень тих, хто протягом двох років піклуватиметься про місто і його жителів. Після чого відбулося вручення депутатських посвідчень. Зала була переповнена, тому люди стояли в проходах і визирали з-за голів сусідів, щоб побачити, кому саме вручають черговий документ. Радісних політиків, що тримали в руках доказ своєї приналежності до депутатського корпусу, вітали бурхливими оплесками.

Вікторія Побережна УКРОП
Вікторія Побережна УКРОП

Майя Шостак ВО Батьківщина
Майя Шостак ВО Батьківщина

Міський голова Микола Романюк, якому теж вручили посвідчення, зауважив, що вірить у плідну та ефективну роботу в новій каденції.

Надію на злагоджену і достойну працю міської влади висловив і один із найдосвідченіших політиків у раді Григорій Пустовіт. Депутат впевнений, що нинішня каденція має всі шанси виконати ті завдання, які сьогодні життя ставить перед містом, перед громадою і перед  депутатським корпусом.

Григорій Пустовіт ВО Батьківщина
Григорій Пустовіт ВО Батьківщина

«Сподіваюся на плідну роботу, хоча не виключаю й емоції в залі, бо дискусії – це уже традиційно. Істини досягатимемо через боротьбу думок і позицій, але вкінці матимемо найоптимальніший результат. Колегам, які тільки прийшли до ради рекомендую вивчити закони про місцеве самоврядування, про статус депутатів, регламент, положення про постійні комісії та помічників депутата. Це той мінімум і ті ази, які потрібно знати для перших засідань. Далі по ходу справи, думаю, вони самі зорієнтуються», – зазначив Григорій Пустовіт.

Андрій Козюра ВО Батьківщина
Андрій Козюра ВО Батьківщина

Повторно обраний депутатом Андрій Козюра поділяє думку свого колеги, проте із висновками старається не поспішати. Політик зазначив, що хто як і для чого прийшов у раду буде видно згодом.

«Початок помпезний, але на скільки якісний склад ради та які інтереси знаходяться на першому місці: територіальної громади чи власні амбіції – покаже час. Проте потрібно сподіватися на краще. Переконаний, що у депутатського корпусу вистачить мудрості об’єднатися навколо інтересів територіальної громади міста. І якщо це стане лейтмотивом і основою для голосувань та у прийнятті рішень – усе буде гаразд», – переконаний Андрій Козюра.

Микола Яручик БПП Солідарність
Микола Яручик БПП Солідарність

Ще один «старожил» Луцькради Микола Яручик розповів, що він абсолютно спокійний та надалі працюватиме за тими напрямками напрямками, які намітив ще за попередньої каденції.

«Перемозі особливо не радію, тому що ставився до виборчої кампанії 2015 року доволі врівноважено. Таких емоцій, які були у 2010 уже не було. Адже розумію, який об’єм робіт ще треба виконати на окрузі, оскільки знаю його як своїх п’ять пальців. З сьогоднішнього дня я уже розпочав виборчу кампанію 2017 року. Нічого нового не сталося і нічого не зупинилося. Тож я готовий до роботи. З новими депутатами у міська рада, надіюся, будемо працювати злагоджено, тому що бачу, що тут є досить багато порядних, хороших людей. Впевнений, що вони працюватимуть на благо міста. Якщо ми всі разом сконсолідуємося і нашим пріоритетним принципом буде допомога людям, то у нас все вийде», – впевнений Микола Яручик.

Микола Дендіберін УКРОП
Микола Дендіберін УКРОП

А от Микола Дендіберін зізнався, що залишився незадоволеним своєю п’ятирічною роботою. Тепер головне завданням для нього – пошук спільної мови із чинним міським головою, хоча зі слізьми на очах згадує поразку кандидата у мери від своєї політичної партії Олександра Товстенюка, який встиг йому «стати як син».

«Багато що не вийшло зробити не з моєї вини. Цього скликання від нашої політичної сили 15 депутатів. Тому це багато про що говорить. Я мало займався питаннями ЖКХ, тому зараз більше звертатиму на це увагу. Ми сюди прийшли не будинки собі будувати чи гроші в кишеню класти. Тож знаходитимемо спільну мову з новими депутатами і працюватимемо для людей», – зауважив Микола Дендіберін.

А от новообрані депутати були небагатослівними. У свій перший робочий день на новому місці політики трохи хвилювалися та звикали до нової обстановки.

Олександр Лазука ГР Народний контроль
Олександр Лазука ГР Народний контроль

Наймолодший депутат міської ради Олександр Лазука тільки закінчив бакалаврат. У свої 22 роки політик планує наполегливо працювати, щоб досягти відповідних результатів у новому для себе амплуа.

«На щастя чи на жаль, я тут наймолодший. Це напевно найбільша відповідальність, тож буду наполегливо працювати. Від початку роботи враження хороші. Трохи хвилююся, але надіюся, що від нашої праці будуть гарні результати», – зазначив Олександр Лазука.

Богдан Богонос ВО Свобода
Богдан Богонос ВО Свобода

Незвичною міська рада видається і новобранцю Богдану Богоносу. Новоспечений політик ще не звик до такої кількості людей в одному приміщенні і до надмірної уваги преси, проте пообіцяв з часом із цим справитися.

«Є надії, що нам вдасться спільними зусиллями все-таки зробити місто кращим. Зараз є багато проблем і їх потрібно вирішувати. Хочеться, щоб наші депутати не керувалися різними планами, а все-таки були патріотами свого міста», – зауважив Богдан Богонос.

Олександр Кравченко УКРОП
Олександр Кравченко УКРОП

Найспокійнішим і небагатослівним із новообраних депутатів виявився Олександр Кравченко. Перший день у міській раді політик сприймає як належне і не робить ніяких прогнозів:

«Це лише початок і тут немає якогось ефекту «вау». Поживемо – побачимо», – лаконічно прокоментував початок роботи ради Олександр Кравченко.

Анна Мовяк ГР Народний контроль
Анна Мовяк ГР Народний контроль

Любляча мама Анна Мовяк у свій перший робочий день для підтримки взяла із собою ще зовсім маленьку донечку. Жінка-політик надіється, що за допомогою плідної праці, міська влада зможе досягнути гарних результатів:

«Говорять, що каденція буде важкою, бо до неї увійшло сім політичних партій. Тож можуть бути певні політичні тертя. Але для більшості молодих людей, думаю, не байдуже в якій країні жити, тому будемо працювати».

Сергій Балицький УКРОП
Сергій Балицький УКРОП

Про можливі труднощі уже почав задумуватися і новачок у політиці Сергій Балицький. Проте депутат покладає великі надії на те, що рада справиться із будь-якими негараздами:

«У будь-якій роботі є якісь труднощі, але ми їх будемо вирішувати. У роботі нової каденції, думаю, все буде злагоджено. Це вже не той час, який був до війни. Зараз наша країна переживає важкий період. Тож впевнений, що зі всіма 42 депутатами ми знайдемо спільну мову».

Тож поки що більшість депутатів нової каденції міськради на майбутню роботу налаштовані позитивно. Якою насправді виявиться праця і що чекає на нових обранців громади далі – спостерігатимемо протягом наступних двох років їхнього перебування у «шкурі» народних обранців.

Олександр Козлюк БПП Солідарність
Олександр Козлюк БПП Солідарність

Микола Собуцький Самопоміч
Микола Собуцький Самопоміч

Микола Федік ВО Свобода
Микола Федік ВО Свобода

Юлія Вусенко Самопоміч
Юлія Вусенко Самопоміч

Микита Рабан УКРОП
Микита Рабан УКРОП


Андрій Покровський БПП Солідарність
Андрій Покровський БПП Солідарність


Андрій Авраменко БПП Солідарність
Андрій Авраменко БПП Солідарність

Орися Залевська УКРОП
Орися Залевська УКРОП

Тарас Шляхтич Самопоміч
Тарас Шляхтич Самопоміч

Валерій Бондарук ВО Батьківщина
Валерій Бондарук ВО Батьківщина

Павло Данильчук ГР Народний контроль
Павло Данильчук ГР Народний контроль

Більше фото з першої сесії Луцької міської ради 7-го скликання дивіться у фотогалереї.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром