З двома путівками на Європу: у Луцьку завершився юніорський чемпіонат України з легкої атлетики

28 Червня 2017, 16:21
2749

Останнього дня змагань волинських любителів «Королеви спорту» золотою медаллю потішив Павло Палій, а у командному заліку збірна області вирвала третє місце.

Сьогодні завершилися останні види програми юніорських легкоатлетичних стартів на стадіоні «Авангард». З особливим очікуванням глядачі спостерігали за виступами чоловіків у секторі для метання списа. Вихованець Луцької районної ДЮСШ Павло Палій ще раніше виконав норматив на юніорський чемпіонат Європи, що відбудеться 20-23 липня у італійському Гроссето, а на цих змаганнях йому просто потрібно було потрапити до трійки призерів.

«Тягнути кота за хвоста» наш спортсмен не став та вже у першій спробі показав результат 68, 81 м. Цей показник у підсумку не зміг перевершити ані сам Палій, ані його конкуренти, тож волинянин заслужено переміг у своєму виді. Слід відзначити, що декількох метрів та вдалих спроб іншому волинянину – Дмитру Калькову – для того, аби посісти третє призове місце. А перемога Павла Палія для лучан стала третьою після тріумфів Владислав Шитлюка у бігу на 5000 метрів та скорохода Віктора Шуміка (ще одного учасника майбутнього чемпіонату Європи) на дистанції 10 км. 

З інших успіхів потрібно звернути увагу на третю сходинку Іванни Кух в бігу на 3000 метрів, а також другу сходинку Карини Вегнер (стрибки з жердиною). В додаток до інших успіхів ("бронзи" наших скороходів Дарини Касьян та Андрія Марчука) це дозволило збірній Волинської області у загальнокомандному заліку набрати 710 балів та посісти третє місце – після Харківської області (768 балів) та міста Києва (767).

Згідно з календарем змагань під егідою Федерації легкої атлетики України це були останні масштабні старти року на «Авангарді». Утім, без легкої атлетики Луцьк не залишиться – уже цієї суботи, 1 липня, відбудеться традиційний всеукраїнський турнір зі спортивної ходьби під назвою «Луцька десятка».

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром