Гастролі кримінального дуету закінчилися тюрмою

24 Листопада 2015, 14:42
3137 Джерело: kiev.unian.net

Лучанина і його спільника з Луцького району засудили за розбійний напад на приватний будинок у Любомлі – злочинці побили господаря і пограбували оселю.

Любомльська міжрайонна прокуратура підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо двох зловмисників, які здійснили розбійний напад, інформує прес-служба прокуратури Волині.

Як розповіли слідчі, 16 серпня 2015 року, лише дві доби відгулявши на свободі після звільнення з місць позбавлення волі, п’ять разів судимий за крадіжки й грабежі 29-річний мешканець села Воротнів Луцького району змовився зі своїм напарником – тричі судимим 24-річним лучанином. Вони надвечір проникли у помешкання жертви.

Спочатку в будинок через вікно заліз старший зі зловмисників. Шукаючи майно, яким можна поживитися, він наштовхнувся на господаря будинку, якого нібито не мало бути вдома, й завдав йому удару по голові. Чоловік упав та втратив свідомість.

Бажаючи прискорити пошук цінностей, старший нападник покликав молодшого. Вони зв’язали господаря будинку скотчем і поклали його на диван. Коли ж жертва опритомніла, зловмисники почали завдавати їй ударів молотком, вимагаючи повідомити, де в хаті сховані гроші.

Відібравши ноутбук, три мобільні телефони, ювелірні вироби та банківську картку – усього завдавши потерпілим матеріальних збитків на суму майже 17,5 тис. грн., розбійники примотали господаря будинку скотчем до стільця й утекли.

За два дні їх затримали правоохоронці.

Визнавши обох зловмисників винними у вчиненні розбою, поєднаного з проникненням у житло, суд призначив їм покарання: старшому – у виді 7 років та 6 місяців позбавлення волі, молодшому – у виді 7 років та 3 місяців позбавлення волі.

Також у них обох буде конфісковано майно.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром