Як утилізовують новорічні дерева в Луцьку

21 Січня 2021, 10:50
Утилізовані ялинки у Луцькому зоопарку 1825 Джерело: suspilne.media/regions/volyn-region/
Утилізовані ялинки у Луцькому зоопарку

У Луцьку розпочали утилізовувати новорічні дерева. Збір та сортування – на смітниках.

Про це проінформувало Суспільне.Волинь на своєму сайті.

Частину ялинок, які з зеленими голками, вивозять на потреби зоопарку. Решту хвої забирають на комунальне підприємство, де використовують для обігріву приміщень.

Зі слів Юрія Подлевського, луцького комунальника, 19 січня дві машини хвойних доставили у зоопарк – там приймають сосни та ялинки від комунальників і лучан.

Директорка зоопарку Людмила Денисенко зазначила, що дерева мають бути ретельно очищені від штучних прикрас та іншого сміття. 

Зеленіші та пишніші ялики віддають на корм тваринам, таким як лані європейські, олені, вівці та кози, – зазначає керівниця.

Зі слів директорки, ялинки, які створені руками, можуть підійти лише приматам. Такі хвойні дерева працівники зоопарку прикрашають овочами та фруктами, тож тварини використовують їх як розвагу. Під час масової доставки хвойних у кожному вольєрі зроблять хащі, аби тварини мали сховок та почували себе в умовах, наближених до природних.

Мешканцям багатоквартирних будинків, зокрема, на вулиці Липинського в Луцьку правління ОСББ просять, аби люди складали новорічні дерева біля сміттєвих баків.

Читайте також: На території луцької школи виявили склад будівельних відходів, які не прибирали кілька місяців

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром