Помер священник Свято-Покровського храму у Луцьку

20 Січня 2021, 10:29
5385

У Луцьку помер клірик Свято-Покровського храму РПЦ протоієрей Миколай Рибчинський.

Про це повідомив голова єпархіального просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук.

Рибчинський Микола Васильович, протоієрей – народився 15 лютого 1939 року у селі Сатіїв Дубенського району Рівненської області у сім’ї священника. Після служби у війську закінчив математичний факультет Луцького педінституту. Сім років працював учителем, але все ж вирішив вступити у духовну семінарію.

Після рукопокладання на диякона Миколая Рибчинського відправили на службу в Сибір, де був настоятелем різних парафій з 1969 до 1985 року. У 1985 його направили на служіння в місто Душанбе. Також він був благочинним Таджицького округу.

1991 року архієпископом Володимиром (Ікимом) протоієрей Микола Рибчинський був призначений секретарем єпархіального управління та настоятелем Олександро-Невського храму міста Ташкента. У 2006 році отець Микола звернувся до керуючого Ташкентсько-Середньоазіатською єпархією із проханням звільнити його з кліру і відпустити в Україну.  Протоієрей Микола Рибчинський із матушкою Неонілою та молодшими дітьми переїхав у місто Луцьк, де проживав син.

У грудні 2006 року митрополит Луцький і Волинський Ніфонт (Солодуха) призначив священника штатним кліриком кафедрального Свято-Покровського храму міста Луцька. Незабаром отець Микола став духівником благочиння.

Протоієрей Миколай відійшов 19 січня на 82-му році життя.

«Отець Миколай  був ревносним християнином, глибоко віруючою, доброю та скромною людиною, яка благоговійно предстояла Престолу Божому, смиренно і відповідально виконував покладені на нього послухи, з любов’ю ставився до людей і сам користувався заслуженою любов’ю духовенства та прихожан», – описує священника Валентин Марчук.

Редакція Район.Луцьк висловлює співчуття рідним та близьким протоієрея.

Читайте такожЯк святкували Водохреще в Жидичинському монастирі 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром