Сайт Луцькради стане інформативнішим

27 Червня 2017, 13:40
1950 Джерело: http://volyn.tabloyid.com

На саті Луцькради мають намір розмістити додатковий розділ, де громадяни зможуть дізнатися про реалізацію інструментів громадської участі.

Про це йшлося на засіданні комісії «законності» у вівторок, 27 червня.

Зокрема, громадські активісти вважають, що міська рада не проводить жодної роботи для популяризації інструментів громадської участі. Зокрема, мова йде про громадські слухання, місцеві ініціативи, загальні збори громадян та інше. Також немає визначеного структурного підрозділу Луцької міської ради відповідального за співпрацю із громадськістю у процесі реалізації інструментів громадської участі.

Як результат, люди не мають змоги перевірити, чи враховуються їхні думки при прийнятті рішень, а відтак зменшується довіра до місцевих органів влади та зникає бажання брати участь у місцевому самоврядуванні.

Відтак, пропонують, аби відділ зв’язків з громадськістю надавав консультації щодо механізмів реалізації інструментів громадської участі, проводив роботу з їх популяризації, сприяв поширенню необхідної інформації для успішної їх реалізації та відповідав за ведення електронного журналу реєстрації інструментів громадської участі.

Згідно до проекту рішення, на сайті має з’явитись новий розділ «Громадська участь» з підрозділами «Місцеві ініціативи», «Громадські слухання», «Загальні збори за місцем проживання» та «Консультативні опитування» у яких можна буде знайти усю необхідну інформацію та протоколи прийнятих рішень.

Депутати одноголосно підтримали рішення і рекомендували до розгляду на сесію міськради.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром