З волинським «золотом» у кишені: у Луцьку змагаються найсильніші юніори-атлети України

27 Червня 2017, 13:09
2583

Вчора минув перший з трьох днів національного чемпіонату з легкої атлетики серед юніорів, а волинські спортсмени вкотре зуміли потішити успішними виступами.

415 атлетів з 24 регіонів країни – таким масовим вийшов черговий юніорський чемпіонат з «Королеви спорту», що відбувається у Луцьку на стадіоні «Авангард». На цих змаганнях спортсмени не лише визначали кращих спортсменів України, а й намагалися кваліфікуватись на юніорський чемпіонат Європи з легкої атлетики, що у липні відбудеться у італійському Гроссето.

Уже сьогодні волинські вболівальники раділи впевненій перемозі луцького скорохода Віктора Шуміка на дистанції 10 км, яка дозволила йому виконати норматив на континентальну першість, а також третьому місцю ще одного вихованця ДЮСШ «Спартак» Андрія Марчука.

Читайте також: Лучанин їде в Італію на чемпіонат Європи з легкої атлетики

А ще наприкінці першого дня змагань перше волинське «золото» чемпіонату здобув Владислав Шитлюк (вихованець Любешівської ДЮСШ), який у напруженій боротьбі з суперником з Вінничини був найшвидшим у бігу на 5 000 м.

Особливі надії були на луцького спринтера-вундеркінда Еріка Кострицю. Він кваліфікувався до фінального забігу на 100 метрів, утім, втома після нещодавнього юнацького чемпіонату України, що відбувався у Кропивницькому, дала свій відбиток – з результатом 11,28 юний лучанин був лише шостим.

Після першого дня змагань у командному заліку Волинська область була дев’ятою. Втім, успіхи наших скороходів можуть значно покращити положення збірної регіону. Останні нагородження змагань відбудуться 28 червня о 12:50. 



Півфінальний фініш у виконанні Еріка Костриці
Півфінальний фініш у виконанні Еріка Костриці















 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром