Макс Кідрук розкрив для лучан таємниці чорних дір

27 Червня 2017, 10:05
2491

Зорі, чорні діри, теорія відносності та як побачити невидиме – саме про це розповідав Макс Кідрук лучанам на третій лекції проекту «Quantum» у Луцьку.

Захопливий урок про космос відбувся  у понеділок, 26 червня. Місцем проведення стало кафе «Стоп Кадр» у розважальному комплексі Adrenalin City.

Охочих послухати відомого популяризатора науки прийшло чимало, майже усі стільці були зайнятими.

Появившись на сцені, Макс одразу ж зазначив, що ця лекція є його улюбленою. 

До самого пояснення, що таке чорна діра, Макс підійшов здалеку. Аби слухачі краще зрозуміли звідки, чому і як, науковець розпочав урок з більш легких тем. Тож учасники лекції дізнались більше про світло, абсолютний час і простір, теорію відносності та викривлення простору.

Кідрук розповів історію досліджень чорних дір та пояснив, як відомі науковці робили спроби побачити невидиме.     

Багато вчених намагались пояснити, що таке чорна діра, але з точністю цього так і ніхто не зробив. Макс Кідрук порівнює чорну діру із виром води у морі, із чимось таким, звідти вже не виберешся.


«Макс, як лектор, вирізняється зрозумілістю пояснень, інформацію сприймаєш легко із задоволенням. А його приклади, просто обожнюю це! Мені дуже сподобалось, прийду ще», – ділиться враженнями слухачка Катерина.

Дійсно, Макс Кідрук використовує у своїх слайдах прості приклади. Цього разу це були два «чуваки», які то їхали в поїзді і грали теніс, то летіли у дуже довгій ракеті, перебували у ліфті, а когось і затягнуло в чорну діру.


Цікавим прикладом стали і рибки, які були світлом, інформацією та матерією.

Усі ці прийоми допомагають слухачам у сприйнятті матеріалу, налаштовують їх на те, що це не так вже й складно.

Попри те, у лекціях Макса є і формули. Які, за його словами, йому забороняють використовувати.

 «Я гуманітарій, тобто, знаходжусь далеко від усіх точних наук, тим більше – від розуміння космосу. І це дуже класна ідея – проводити такі зрозумілі пари. Я радий, що потрапив сюди, раджу всім», – говорить Денис.


 

Марія ВАВРИНЮК

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром