«Немає сенсу піднімати шум», – заступник міського голови про добудову школи №27

26 Червня 2017, 16:25
2542

Депутати міськради планують зняти виділені на добудову школи №27 10,5 мільйонів гривень, натомість відремонтувавши дорогу.

Про це йшлося у понеділок, 26 червня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Заступник міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що наразі основним завданням влади є ремонт дороги біля школи, адже, в інакшому разі, будівлю буде підтоплювати. Подібна ситуація наразі склалася з дитсадком, що знаходиться поблизу.

«Якщо ми говоримо про школу не як дві парти, а про комплекс, то повинні розуміти, що сюди входять і дороги. Ніхто не відмовляється від будівництва школи. Але для чого її будувати, якщо потім без дороги її буде підмивати… Якщо не буде додаткових джерел фінансування, то зараз сенсу піднімати шум по школі – немає… За 10 мільйонів ми зможемо зробити щось суттєве у школі, яка має потребу у 70-ти мільйонів? Ми будемо виділяти кошти, але давайте ставити правильні пріоритети», – зазначив Григорій Пустовіт.

Читайте також: На добудуву нової школи з ліфтами і басейном влада пообіцяла знайти майже 50 мільйонів

Натомість депутат округу Тарас Шляхтич наголосив, що вулиця Липинського, яку хочуть відремонтувати за зняті з фінансування добудови закладу кошти, не є безпосередньо дотичною до будівлі. Адже центральний вхід школи знаходиться з вулиці Гончара. Крім того, за його словами, на цій вулиці і так запланували ремонт ще у 2016 році.

«Це непродумане і неправильне рішення. Не підтримуватиму його як депутат, якого обрали на цьому окрузі. Не думаю, що якимось чином можна пов’язати дорогу, яку і так мали ремонтувати ще у 2016 році. Я говорив з дуже багатьма людьми у мікрорайоні. Ніхто не підтримує таке рішення», – зауважив Тарас Шляхтич.

Підтримав таку думку й екс-заступник міського голови Тарас Яковлев. Він зауважив, що кошти на ремонт дороги, який давно запланували, можна виділити після перевиконання бюджету. Якщо ж зараз зняти гроші на добудову школи, то, за словами Яковлева, підрядник взагалі може покинути об’єкт, що значно відтермінує будівництво.

Втім, пропозицію щодо відміни зняття коштів більшість обранців громади не підтримала. 

У свою чергу, депутат Павло Данильчук запропонував надіслати звернення до обласної влади та Кабміну щодо співфінансування добудови школи №27. Таку пропозицію депутати підтримали одноголосно.

Читайте також: Виділять 5 мільйонів на добудову луцької школи № 27

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром