GoPro демонструє нову 3D-камеру Fusion та знижує ціни на продукцію

26 Червня 2017, 14:36
2070

Навестні компанія GoPro, яка спеціалізується на виробництві екшн-камер та квадрокоптерів, анонсувала нову 3D камеру Fusion, здатну знімати відео з кутом огляду 360 градусів.

Проте до цього часу ніяких деталей про новинку відомо не було, і навіть її зовнішній вигляд зберігався в таємниці. Але зараз компанія опублікувала фото відеокамери та повідомила деякі деталі щодо можливостей новинки. Ці подробиці були обнародувані на спеціальному заході MountainGames.

Нажаль, виробник не повідомив про вартість та дату виходу GoProFusion. Але знаючи скільки коштують відеокамери, здатні знімати 360-градусне відео у високій якості, можна точно сказати, що дешевою GoProFusionточно не буде. Щодо дати виходу – тут найімовірніше, що новинка з’явиться у продажу не раніше, ніж восени, і на початку продаж буде доступна в обмежених кількостях. В той же час, камери попередніх поколінь стають дешевше. Зараз четверте покоління GoPro можна купити за адресою  http://price.ua/gopro/gopro_hero4_black_edition/catc7569m837680.html  за ціною від 8599 гривень (ціна станом на час публікації). 

Нові дані повідомляють, що камера GoProFusion здатна знімати панорамне відео з кутом огляду 360 градусів у роздільній здатності 5,2К, з частотою 30 кадрів на секунду. Для цього її обладнали двома об’єктивами та матрицями, які мають кут огляду понад 180 градусів. Зображення, отримане з двох сенсорів, поєднується в один ролик, придатний до тривимірного перегляду в VR-гарнітурі чи на екрані. Яким чином буде проводитися з’єднання двох відео, за допомогою програми на комп’ютері чи в самій камері – невідомо.

Порівняно великі розміри GoProFusion можуть свідчити про то, що всередині розміщено або акумулятор великої ємності, або потужне апаратне забезпечення. А в такому випадку не виключено, що на виході камера буде давати готові до перегляду 360-градусні ролики.

Серед іншої інформації, яка ще не підтверджена виробником офіційно, згадують про можливість наявності корпусу, захищеного від води. Адже GoPro5 має таку особливість, і відмова від неї стала би кроком назад. Також конструкція камери натякає на присутність трьох мікрофонів з різних боків, які дадуть змогу записувати об’ємний звук.

Камери GoPro – це багатофункціональні напівпрофесійні засоби для фіксації всього, що рухається. Вони користуються попитом не лише в аматорів-поціновувачів екстриму, але і професіоналів. За допомогою цих камер знімають музичні кліпи та навіть фільми, проводять зйомку різноманітних подій та заходів з висоти пташиного польоту, використовуючи квадрокоптери. Наявність водозахисного чохла робить GoPro придатними для використання у будь-яких умовах, а універсальне кріплення дозволяє використовувати камери, зафіксувавши на шоломі, кермі велосипеда чи мотоцикла, підвісу літального апарата, поясі, чи встановивши на штативі.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром