Перемоги: будинок №10 відмовився від «Луцьких комунсистем»

23 Листопада 2015, 17:37
7706

Луцький виконком ухвалив рішення, згідно з яким із 1 листопада енергосервісна компанія «Луцькі Комунальні Системи» припиняє надання послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води будинку №10 на проспекті Перемоги.

Рішення виконкому опубліковане на сайті міськради.

Зокрема в рішенні сказано: «керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про житлово-комунальні послуги», у зв’язку з ухваленням рішення виконавчого комітету від 07.10.2015 № 597-1 «Про втрату чинності рішення виконавчого комітету від 17.03.2011 № 201-1 «Про визначення ТзОВ «Енергосервісна компанія «Луцькі Комунальні Системи» виконавцем послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води», виконавчий комітет міської ради вирішив: вважати таким, що втратило чинність з 01.11.2015, рішення виконавчого комітету міської ради від 05.11.2014 № 648-1 «Про встановлення тарифу на послугу з централізованого опалення житлового будинку на проспекті Перемоги, 10».

На думку фахівців, це рішення ставить крапку в непростих і доволі напружених стосунках між мешканцями квартир на проспекті Перемоги, 10 та компанією «Луцькі комунальні системи».

Історія відносин тягнеться з 2009 року, відколи жителі будинку об’єдналися в ОСББ «Біном», пише «Під прицілом».

Після формування об’єднання у ради правління ОСББ «Біном» відразу ж визріває ідея, як зекономити кошти на енергоносіях. Виявилось, що для цього треба поставити індивідуальний тепловий пункт, аби регулювати постачання енергії в кожну квартиру. Тільки почали розмірковувати звідки б узяти кошти, як з’являється щедрий інвестор і пропонує усі свої послуги ледве не за даремно. Цим підприємством виявилося «Луцькі комунальні системи». Вони запевнили, що всі послуги надаватимуть за мізерні кошти, а зароблятимуть лише на різниці між тарифами…

Мешканців будинку запевнили, що вони сплачуватимуть за енергоносії на 7% менше від усієї суми і з кожним мешканцем підписали угоди. В документах зазначили нові тарифи, за якими власники квартир повинні розраховуватись за комунальні послуги. Як виявилося згодом, у договорі забули вказати, що 7% відніматиметься не від суми, що набігла по лічильнику, а від міського максимального тарифу. В свою чергу компанія «Луцькі комунальні системи» вартість послуг сплачувала за показами загального лічильника, згідно угоди з ДКП «Луцьктепло». А різницю в тарифах повертала щедрим інвесторам, які запевняють, що їхні кошти «окупляться» вже за найближчі 10 років. Рівно на такий термін і уклали угоди з мешканцями та ОСББ «Біном» ТзОВ енергосервісна компанія «Луцькі комунальні системи».

Як пише «Під прицілом», із 2010 по 2013 рік «Луцькі комунальні системи» отримали близько 277 тисяч гривень, які жителі проспекту Перемоги,10 сплачували за послуги. Але попри те, виник майже 100-тисячний борг перед «Луцьктеплом». Тож після всього, у мешканців цього будинку, на думку видання, зникло бажання співпрацювати з цією компанією.

Стосунки між «Луцькими комунсистемами» та ОСББ мали багато неприємних сторінок. Були тут і суди, і відверті звинувачення, і закиди щодо лобіювання особистих інтересів. Наприклад, як пише «Під Прицілом», у 2013 році Господарський суд Волинської області розглядав справу про стягнення боргів з ТзОВ «Енергосервісна компанія «Луцькі комунальні системи». Зокрема її енергетичний партнер ТзОВ «Галспецбуд Плюс» подало до суду позов з проханням стягнути з «Луцьких комунальних систем» 452 491 грн.16 коп. заборгованості за виконані роботи по договору підряду на виконання робіт по житловому будинку №10 по вулиці Перемоги у Луцьку…

Щоправда, дехто з жильців будинку аж ніяк не звинувачують компанію в проріхах із оплатою. Мовляв, бачили очі – що підписували під час укладання договору про обслуговування. Тому половина жильців воліла чим швидше віддати гроші за вкладені інвестиції на утеплення та тепловий пункт. А вже потому розпрощатися з «Луцькими комунальними системами». Врешті, так воно й сталося, зважаючи на рішення Луцького виконкому.

Коментарі
23 Листопада 2015, 20:10
НЕ ВДАЛОСЯ АФЕРИСТАМ БОНДАРЮ ТА ДАВИДЮКУ НАЖИВАТИСЯ НА МЕШКАНЦЯХ
03 Квітня 2017, 13:32
Таки чую що вийде цим аферистам здерти з нас гроші. <br/>У вересні 16 року поїхав свин Давидюк у Львів та подав апеляцію, назвавши дії міськради &quot;неконституційними&quot;. І нарахував на кожну квартиру по 12 тисяч заборгованості. І Луцьктеплу він ще досі винен понад 700 тисяч за опалення, за яке мешканці платили, а Луцькі комунальні системи не перераховувало кошти.<br/>І шановна коза Сабатюк Ю.В., самоназвана голова ОСББ &quot;Біном&quot; не рухається з розірванням договорів в цими злодіями (куди ж, їй будинок ще будувати треба). А без неї ніяк, бо ця коза є третьою стороною в договорі між &quot;Луцькими комунальними системами&quot; та жителями Перемоги 10.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром