«Підняти планку українського стрітболу»: лучанин їде на чемпіонат світу

24 Червня 2017, 12:19
3227

Гравець «Волиньбаскета» Максим Дейна разом із юніорською збірною України уже завтра відправиться до Києва, звідки команда вилетить до китайського міста Ченду позмагатися за звання найсильнішої країни у баскетболі «3 на 3».

Молодий баскетболіст розповів, що головний тренер команди – ще один волинянин Володимир Журжій – визначився з остаточним складом збірної на майбутній турнір. Окрім Максима Дейни, туди поїдуть рівняни Іван Мисковець (БК-93) та Віталій Шорсткий («Хімік-2»), а також киянин Данило Хаблаков («Кремінь»).

Протягом тренувальних зборів наші хлопці, за словами, Максима, добряче попрацювали над фізикою та атлетичністю. «А на чотирьох турнірах, у яких брали участь, ми відточували нашу взаємодію, тож до Тайбею їдемо зіграним колективом. Крім того, тренери кажуть, що на чемпіонат ми маємо приїхати якраз на піку фізичних кондицій», - додав спортсмен.


 

На чемпіонаті світу зі стрітболу серед спортсменів до 18-ти років візьмуть участь 20 команд. На першому етапі їх розбили на чотири групи по 5 колективів. Українцям у суперники дісталися грізні суперники - збірні Нової Зеландії (чемпіонів світу серед юніорів 2015 року), Катару (чинних чемпіонів світу серед 18-річних спортсменів!), Бахрейну та Грузії (чвертьфіналісти минулорічних змагань). Перші дві гри (які, швидше за все, будуть визначальними для подальшої турнірної інтриги) українці проведуть 29 червня – проти команд Нової Зеландії  та Катару. Початок ігор – орієнтовно о 10:35 та 11:45 ранку за київським часом.

Читайте також: І знову стрітбол: лучанка стала бронзовою призеркою чемпіонату світу

У китайському місті Ченду наші хлопці налаштовані перемагати. Декілька днів тому їх надихнув успіх наших дівчат, які завоювали бронзові медалі на чемпіонаті світу. «Ми маємо змогу підтримати та підняти планку українського стрітболу. Також ці змагання – хороша можливість показати себе, адже стрітбол набирає обертів та кілометровими кроками підтягується до класичного баскетболу за популярністю», - підсумовує Максим Дейна.

У випадку успішних виступів українська стрітбольна збірна вже наступного року можу бути представлена на молодіжній Олімпіаді. Тож – у добру путь, хлопці! Чекаємо з медалями!

Дмитро КУЗНЕЦОВ

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром