«Звинувачення щодо підприємства безпідставні», – директор «Біо Пек»

23 Червня 2017, 17:54
4859

Луцький завод, який виготовляє біопаливо не працює уже більше місяця, а відтак його діяльність не може бути причиною смороду у місті – стверджує керівництво «Біо Пек».

Керівник заводу Юрій Проник стверджує, що усі звинувачення щодо того, ніби завод продовжує діяльність уночі – абсурдні. Технологія виробництва не дозволяє швидко розпочати та завершити процес виробництва, адже його технологічний режим становить 36 – 48 годин.

Наразі котельні заводу не працюють,  а як відомо, вони є основним джерелом для роботи заводу. Саме на котельні виробляється пар,  який по трубопроводу передається на основний цех роботи.

Пустими виявилися і бродильні апарати, де готується сировина для виробництва.  

За словами директора, раніше за добу на заводі виготовляли 48 тон біологічного палива. Це те паливо, яке після згорання не виділяє  у повітря шкідливих речовин,  а наслідком його згорання є тільки вуглекислий газ,  вода у вигляді пару та тепло. Виготовлену продукцію завод постачає на внутрішній ринок та укладає договори про його експорт у країни Європи.

Юрій Проник говорить, що зараз завод має чималі збитки від того, що біопаливо не виробляється. Проте у «Біо Пек» свідомо пішли на такий крок, аби показати,  що причину смороду у місті потрібно шукати не на заводі. Відходами заводу була мелясна барда, яку зливали на поля фільтрації.  Проте вона має запах відмінний від того, який поширювався Луцьком.

 «Це заказні мітинги, це заканзі звинувачення, які зараз виникають навколо нашого підприємства. Завод не може запуститися за дві години,  він не може вдень попрацювати,  а вночі зупинитися і навпаки.  Завод – це технологічний режим», – розповів директор заводу.

Свою роботу завод планує відновити після того,  як зникнуть звинувачення у тому, що «Біо Пек» забруднює навколишнє середовище.  Окрім того, завдяки новій установці, експлуатаційну завод збільшить глибину переробки тим самим  здійснюватиме доочищення барди.








 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром