Не менше «мінімалки»: у роботодавців вимагали платити відповідну зарплатню

23 Червня 2017, 17:58
2785 Джерело: antikor.com.ua

За результатами І кварталу 2017 року середня заробітна плата по місту становила 5 тисяч 339 гривень проти 3 тисячі 556 гривень за відповідний період минулого року.

Про це йшлося у п’ятницю, 23 червня, під час спільного засідання комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, детінізації заробітної плати та робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників суб’єктів господарювання, які діють на території міста – повідомляють на сайті міськради.

Наразі рівень середньої заробітної плати лучан у 1,7 разів перевищує розмір законодавчо визначеної мінімальної заробітної плати та більш ніж утричі перевищує розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

З метою встановлення існуючої ситуації представники департаменту економічної політики міської ради здійснюють щомісячний моніторинг рівня середньої заробітної плати на підприємствах міста, за даними якого встановлено, що у травні місяці 2017 року в 35-ти підприємств міста, відповідно до наданої статистичної звітності, нарахована заробітна плата склалась менше гарантованої державою мінімальної заробітної плати (3200 грн.).

В порівнянні з початком року кількість таких підприємств суттєво зменшилась – у січні 2017 року їх налічувалось 56. Водночас, 15 суб’єктів господарювання міста з початку року щомісяця перебувають у переліку підприємств із рівнем оплати праці нижче гарантованої державою мінімальної заробітної плати.

Для вжиття заходів щодо підвищення рівня оплати праці найманих працівників у січні та травні місяці 2017 року представники департаменту економічної політики міської ради направили листи до керівників підприємств, у яких рівень середньої заробітної плати склався нижче визначеного законодавством розміру мінімальної заробітної плати. На сьогоднішнє засідання робочої групи запросили керівників таких підприємств для встановлення причин проблемної ситуації та спільного пошуку шляхів виходу з неї.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром