У місті вирішували, що робити із підприємцями, які боргують заробітну плату працівникам

23 Червня 2017, 17:02
1869 Джерело: capital.ua

Станом на 1 червня, сума заборгованості із виплати заробітної плати на 8-ми економічно активних підприємствах міста становила 4 612,1 тисяч гривень.

У п’ятницю, 23 червня, відбулося спільне засідання комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, детінізації заробітної плати та робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників суб’єктів господарювання, які діють на території міста – інформують на сайті міськради.

Члени комісії розглянули питання про стан своєчасності виплати заробітної плати на підприємствах міста.

Начальник відділу праці департаменту економічної політики Інна Савчук акцентувала, що за даними моніторингу стану виплати заробітної плати на 1 червня, сума заборгованості із виплати заробітної плати на 8-ми економічно активних підприємствах міста становила 4 612,1 тисяч гривень. У порівнянні з попереднім місяцем значно зросла сума невиплаченої своєчасно заробітної плати (станом на 01.05.2017 вона складала 2 689,6 тис. грн), збільшилась і кількість підприємств-боржників (на 01.05.2017 їх налічувалось 5).

Порушили строки виплати заробітної плати на Луцькому підприємстві електротранспорту (1065,0 тис. грн), ДП «Волинський облавтодор» (98,4 тис. грн), Філії «Луцька дорожньо-експлуатаційна дільниця» ДП «Волинський облавтодор» (247,8 тис. грн) та КП «Парки та сквери м. Луцька» (161,9 тис. грн). Решта підприємств, на яких вже існувала заборгованість із оплати праці, дещо збільшили суму боргу. В цей же час, вдалося ліквідувати заборгованість у Волинській філії ДП Міністерства внутрішніх справ України «Інформ – Ресурси» (7,1 тис. грн) та частково погасити її у ЖКП № 2 ( відбулось зменшення суми боргу на 24,8 тис. грн).

Незмінною протягом тривалого періоду часу залишається сума заборгованості з виплати заробітної плати у економічно неактивній Волинській філії ПАТ «Українська страхова компанія «Гарант Авто» (59,9 тис. грн.). Будь-які рішення щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати вповноважений приймати тимчасовий адміністратор ПАТ «Українська страхова компанія «ГАРАНТ-АВТО», призначений розпорядженням Національної комісії, що здійснює регулювання в сфері ринків фінансових послуг.

Представники департаменту економічної політики Луцької міської ради неодноразово направляли звернення до тимчасового адміністратора ПАТ «Українська страхова компанія «Гарант Авто» щодо вжиття заходів для погашення заборгованості з виплати заробітної плати колишнім працівникам Волинської філії.

З метою встановлення причин існування заборгованості з виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах міста й з’ясування усіх можливих шляхів виходу з ситуації на засіданні заслухали керівників підприємств-боржників.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром