«Коли дівчина розплющила очі, я уже ліз по високій тонкій трубі вгору», – луцький екстремал розповів про особливості улюбленого заняття

23 Червня 2017, 16:25
3650 Джерело: facebook.com

Віталій Коновалюк, який нещодавно виліз на стіну Луцького замку, розповів, як почав захоплюватися виконанням екстремальних трюків та як рідні ставляться до такого небезпечного роду заняття.

27-річний Віталій Коновалюк із Луцька чотири роки займається паркуром. Шанувальники дисципліни видряпуються на стіни, перестрибують із даху на дах, перелазять паркани. На шляху мають подолати всі перешкоди – пише Gazeta.ua.

«Недавно вилазив на 12-метрову стіну замку Любарта у Луцьку. Перехожі знизу дивилися та охали. Казали, дико таким займатися…Будь-які фізичні межі можна здолати. Бо всі вони лише у нашій голові. У цьому суть паркуру», — розповідає Віталій.

Найвищий об'єкт, куди забрався хлопець — водонапірна вежа 50 м заввишки. Залазив по зовнішній драбині.

«Обираємо об'єкти, де не порушуємо правил. Ідемо на закинуті. Якщо споруда у житловому районі, приходимо, коли менше людей. Затримувати нас не мають права, бо нічого протизаконного не робимо… Якось на дах дев'ятиповерхівки через під'їзд заліз о п'ятій ранку, щоб ніхто не відволікав. Сфотографувався, як стою на одному колесі роликових ковзанів на 40-сантиметровому бордюрі. Паркур допомагає в житті. Ходжу на роботу через міст. Коли навесні вода у річці піднімається і досягає моста, проходжу по перилах», – зазначає екстремал.

Якось, розповідає Віталій, вирішив привітати подругу. Взяв плакат із написом «З Днем народження». Виліз на п'ятиметровий неробочий ліхтар. Один край плаката зачепив за нього. Інший — собі за ногу. Розгорнув, висячи на руках.


 

Читайте також: Екстремал без страховки видерся на 9-поверхівку

Віталій щодня тренується по дві години. Уміє стрибати на 4 метри у довжину.

«Коли з'являється ідея, досліджую місце, обдумую все до дрібниць. Підтягуюся на брусах, стрибаю, до сотні разів відпрацьовую елементи трюків. Паркуру навчився завдяки іноземним відеороликам та порадам знайомих. Він популярний у Європі та США. Походить із Франції», – продовжує хлопець.


 

Мама, тато і сестра, за словами Віталія, постійно нагадують, що такий рід заняття – небезпечний. Дівчина підтримує, хоча й переживає.

«Коли з нею тільки познайомився, пішли на прогулянку. Сказав: «Закрий очі, порахуй до десяти і відкрий». Коли розплющила, я уже виліз по високій тонкій трубі вгору», – розповідає екстремал.

За освітою Віталій — електромеханік. Заробляє виступами у театрі вогню «Аладдін». Елементи паркуру використовує у номерах з вогнем.

Читайте також: Перемоги: чоловік стрибнув на потяг зі шляхопроводу. ВІДЕО





 

Розмовляла Ірина ЛЕВИЦЬКА

Фото зі сторінки Віталія Коновалюка у Facebook

Коментарі
24 Червня 2017, 10:35
це набагато краще ніж пити та приймати наркоту молоднць
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром