Навчання в Волиньобленерго: забруднений Стир, зупинені тролейбуси та пожежа

23 Червня 2017, 10:38
2069

Формування цивільного захисту у ПрАТ «Волиньобленерго» відпрацьовували план ліквідації аварійних вимкнень, аби при його реальному повторенні бути готовими до роботи в умовах надзвичайної ситуації.

За навчальною легендою, внаслідок буревію в районах та містах області умовно знеструмлені 226 населених пунктів, пошкоджено 92 лінії електропередач, 97 трансформаторних підстанцій – повідомляє прес-служба «Волиньобленерго».

Створений у Товаристві штаб з ліквідації надзвичайної ситуації отримав непросте завдання: у найкоротший термін скоординувати в єдине ціле роботу оперативних підрозділів районних філій, служб постачання, транспорту, зв’язку, виробничо-технічного відділу. Роботу штабу координував заступник директора з технічних питань Святослав Дмитроца

Ліквідація наслідків проходження грози передбачала виконання широкого спектру завдань. Адже змоделювали дійсно надзвичайну ситуацію: у Луцьку, наприклад,  знеструмлена каналізаційно-насосна станція, через що стався скид неочищених стічних вод у річку Стир, повалені дерева порвали контактну мережу і як наслідок — зупинилися тролейбуси. Володимирові-Волинському довелося ліквідовувати ситуацію, коли через пошкодження трансформаторних підстанційпри переході на резервне автономне джерело живлення вийшов із ладу дизель-генератор у місцевій лікарні. Луцький район мав впоратися із виходом із ладу ліній електропередач, які залишили без електропостачання навчальні заклади. А у Камені-Каширському внаслідок замикання мережі нібито сталася пожежа у житловому будинку.

Імпровізовану надзвичайну ситуацію вдалося взяти під контроль. Потому оперативні підрозділи товариства відпрацювали ще одну екстрену ситуацію: гасіння пожежі на центральному розподільчому пункті №11 міста Луцька. \

Керівник штабу Святослав Дмитроца якістю та строками виконання робіт з ліквідації наслідків  негоди залишився задоволеним:

«Керівники наших районних філій – це люди з великим досвідом роботи, яким не раз доводилося працювати саме в таких або й у ще складніших умовах. Остання дуже руйнівна стихія пройшла Волинню у 2007 році. Завдання тоді були надскладні, адже незважаючи на нашу готовність ліквідовувати пошкодження, мали проблеми з доїздом до місць руйнувань. Але спільно з дорожніми службами та рятувальниками спрацювали тоді доволі оперативно. З того часу ми тільки допрацьовуємо схему ліквідації надзвичайних ситуацій. Систематично проводимо подібні навчання, аби дійсно бути готовим до примх стихії».







 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром