У Луцьку можна виготовити різдвяні янголи у подарунок близьким

08 Січня 2021, 13:19
3256

Янголів із трави, тканини та соломи виготовляли відвідувачі «Різдвяної майстерні», яка працює у Палаці культури міста Луцька.

Частину заходів проведуть онлайн, розповіла Суспільному координаторка проєкту Олеся Іщук.

Безплатні майстер-класи у рамках проєкту триватимуть до 25 січня цього року.

13-річна Ілона Обідіна прийшла на майстер-клас разом із мамою та сестричкою. Дівчина розповіла, що вони планують зробити кілька янголів, щоб мати вдома різдвяний оберіг, і ще подарувати ангеликів рідним. 


Різдвяних янголів у майстерні виготовляють у різних техніках, розповіла координаторка проєкту. Зі слів Олесі Іщук, солом’яні обереги – це сплетення традицій і християнських, і дохристиянських.

Майстриня Юлія Співак переїхала до Луцька із Черкаської області. Виготовляє янголів у старовинній техніці ляльок-мотанок. Так само, зазначила вона, можна створити інші фігурки. За словами Співак, на Волині вона знайшла найкращий матеріал для творчості.

«На Поліссі більш болотиста місцевість, така трава росте, вона мені сподобалася для моєї роботи. Збираю цю траву в лісі літом, потім сушу і використовую у виробах цілий рік», – зазначила майстриня.

Координаторка творчих заходів Олеся Іщук розповіла, що із 8 січня майстерня переходить в онлайн-режим.

«Будемо транслювати те, що наготували, наробили, ділитися досвідом на сторінці Палацу культури та на сайті», – наголосила лучанка.

Читайте також: Діти з музичної школи №1 виконали відому в Україні та світі колядку чотирма мовами

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром