Львівська: ринок може зникнути через забудовника

22 Червня 2017, 17:09
4351

22 червня на ринку «Львівському» підприємці, депутати та чиновники обговорювали подальшу долю місцевих торгових точок.

«Крик душі» підприємців місцевого ринку сягнув міської ради, адже люди уже за півтора тижні можуть залишитися без торгових точок. Справа у тому, що левову частку території базару ще 13 квітня цього року викупив Руслан Юзва, який поряд будує багатоповерхівку. Тож тепер, за словами людей, їм до 1 липня дали час, аби забрати звідси свої торгові точки. Підприємці розповіли, що за останні роки вклали у свої справи тисячі доларів, а тепер їх можуть просто «викурити» з території. Тому й звернулися за допомогою у вирішенні питання до міської влади.

Заступник міського голови Олександр Рачков пояснив людям, що у цій ситуації влада нічим допомогти не зможе, адже територія уже є приватною. «У такому разі юридично власник може розпоряджатися своєю ділянкою, як завгодно», – додав чиновник. Цікаво, що й призначення ділянки ніяк не пов’язане із торгівлею – будівництво житлових будинків.

Ситуація ускладнюється тим, що дехто з підприємців уже десяток років платив не за користування земельною ділянкою, а за користування торговою площею, яку їм в оренду надавала орендар усієї ділянки Руслана Крикота. Тож ринок протягом близько 15 років, по суті, був незаконним.

«У підсумку те, що ви платили тій людині за оренду, є криміналом», – відзначив присутній на зустрічі депутат Луцькради Павло Данильчук, який закликав чиновників ініціювати для людей пошук компромісних варіантів вирішення проблеми.

На зустріч з’явився і власник ділянки та сусідньої новобудови (ЖК «Сафрон») Руслан Юзва. Він розповів, що повідомив людей про викуп земельної ділянки ще у квітні цього року та запропонував їм торгову площу на власних умовах. При цьому він не погоджується на надання таких площ людям в оренду. «В умовах викупу ділянки за чималі кошти це буде дуже ризиковано», - каже забудовник. При цьому він усно погодився дати людям більше часу на пошук нових місць для торгівлі.

Наприкінці місцевих підприємців закликали йти з колективним зверненням до міської ради, де депутати разом з чиновниками будуть допомагати людям знайти вихід із ситуації, що склалася. 











 

 

Коментарі
23 Червня 2017, 00:15
Давно пора ті базари розганяти!!!
23 Червня 2017, 14:37
Цікаво, ХТО продав землю. Не бачив, що там ринок?!
24 Червня 2017, 03:23
Тут або підприємці впруться і не дадуть Юзві віджати свою землю. Або Юзва, купивши Рачкова з Данильчуком загребе собі прилеглу територію. Он Токарський на Варшавці усі суди покупляв, а люди показали хаму своє місце.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром