Давній Луцьк: яким було місто у міжвоєнний період

22 Червня 2017, 11:55
7096

Проект Lodomeria пропонує ознайомитися з новими цікавими фото міста Луцька міжвоєнного періоду.

Міжвоєнний період приніс в наше місто ряд змін, негативні з яких - наслідки Першої світової війни. Проте були й позитивні, це безумовно трансформації в суспільстві. Зокрема, в 1920-х роках відбувається зміна в сприйнятті фізичної культури і спорту, люди починають приділяти більше уваги спортивній формі.

Саме тому з тих часів маємо багато світлин, де лучани беруть участь в різних змаганнях на стадіонах, кортах та річках міста. Й надалі вас будемо з ними теж знайомити, бо це ті кращі традиції, які маємо плекати і далі. В 1930-х була мода на спортивну фігуру, вважалися, що «спорт це невід’ємна частина демократичного суспільства».

Більшість знайдених світлин є панорамними, що дозволяють нам уявити масштаби тогочасного Луцька. У кожному місті є кілька туристичних місць, званих місць, які потрібно обов'язково бачити. У Парижі це Лувр і Ейфелева вежа, В Лондоні Біг Бен і Букінгемський палац, в Варшаві Королівський замок, а в Луцька Замок Любарта та Старе місто.

Подивіться уважніше на панорамні фото Луцька того часу на фоні річки Стир, погодьтесь Луцьк виглядає на них як один міський організм, усе виглядає дуже гармонійно, ніщо не вибивається із горизонту. Місто виглядає як одне, а не три різні квартали.

Крім того, на фото можемо побачити тодішніх лучан, які прогулюються вулицями міста та, напевно, насолоджуються побаченим.




















 

Тетяна Яцечко-Блаженко

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
24 Червня 2017, 02:53
Фото цінні для лучан
24 Червня 2017, 12:57
Щось нове
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром