Проспект Молоді: у фітнес-центрі будують другий поверх, закриваючи людям вікна

25 Червня 2015, 14:53
5820

На проспекті Молоді,10 до багатоповерхівки прибудований фітнес-центр. Тепер у ньому власниця планує домурувати другий поверх, не узгодивши цього із мешканцями. Добудова закриє вікна у квартири. 

Голова ОСББ «Вікторія Луцьк 1» на Молоді,10 Петро Бойко розповідає, що, як тільки забудовниця Алла Мальцева розпочала будівельні роботи, не всі були в захваті. Тоді ще ОСББ як такого не було, і спитати думку у мешканців Мальцева не поспішала.


 

«Там фундамент був два роки. Потім все-таки вона  добудувала до нашого будинку  фітнес-центр. Його частина знаходиться у підвальному приміщенні. А взимку знову розпочалися якісь будівельні роботи. Виявилося, що в ньому заплановано другий поверх.  От тоді ми з людьми почали розпитувати у неї, чи має всі дозволи, чому з ОСББ цього не узгодила. Жінка ж не хотіла з нами ані розмовляти, ані показувати документів», - каже він.
 
«На одній із комісій міської ради, де вирішували питання про незаконні прибудови, Мальцева не з`явилася. Тоді їй хотіли вручити припис про заборону робіт. Документи вона мала б надати до 15 червня. Бувало й таке, що  під час зборів з мешканцями вона закривалась у своєму фітнес-центрі і не виходила. Я не знаю, на якій стадії зараз та ситуація, але  в міській раді хотіла вручити їй приписи, але не могли її знайти. Я бачив її нещодавно. Приходила брати в нашому будинку  воду.  Хоч за законом за неї вона теж має платити, але не платить», - зазначає голова ОСББ.

В управлінні архітектури і містобудування розповіли, що дозволів на реконструкцію приміщення у забудовниці немає. Але тут, як і на всіх інших об’єктах в Луцьку, провести перевірки зараз дуже складно. Щоправда, мешканці будинку кажуть, що вже кілька тижнів роботи не відбуваються.

Депутат від цього округу Аскольд Пекарський подав запит щодо перевірки цього будівництва.

«Тимчасова комісія міської ради щодо перевірки таких забудов у Луцьку заборонила продовжувати роботи без надання документів. Як далі буде розвиватися ситуація – невідомо. Але те, що робіт на Молоді, 10 зараз нема, - факт». – підтвердив чоловік.

Забудовниця має у користуванні і земельну ділянку за фітнес-центром. 

«Це ділянка близько десяти сотих. Комісія теж рекомендувала управлінню архітектури і містобудування відмінити рішення про виділення цієї землі», - розповів депутат.

 

Земельна ділянка поблизу фітнес-центру
Земельна ділянка поблизу фітнес-центру

Зазначимо, що мешканці не задоволені і роботою фітнес-центру: у їх дворі постійно багато автівок та чужих людей. На це у міській раді розводять руками і кажуть, що люди самі не вгледіли за своєю територією.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром