Новий міст, парк без авто, порядок біля ринку – про що просять у петиціях

22 Листопада 2015, 13:55
3489

Протягом останніх кількох днів на сайті Єдиної системи електронних петиції з’явилося біля десятка нових прохань від лучан.

Переважна більшість петицій стосується благоустрою міста, будівництва, транспорту та доріг.

Лучанка Тетяна Ванчук пропонує впорядкувати рух транспорту по вулиці Конякіна, а саме від Варшавського ринку до кільця Конякіна\Гордіюк. Вона називає 4 ключові проблеми, які на її думку, необхідно вирішити.

«1. Під час роботи ринку – це постійні затори біля ринку, паркування автомобілів у невідповідних місцях, пішоходам важко перейти вулицю. 
2. Круговий рух - водії об’їжджають кільце з обох боків, неуважні – вважають кільце головним, часто трапляються аварійні ситуації. 
3. Відрізок від світлофора, що біля заправки БРСМ, до кільця Конякіна\Гордіюк – автомобілі набирають шаленої швидкості, об’їжджаючи пішоходів, що переходять вулицю по зебрі (бракує будь-яких засобів для регулювання швидкості). В темну пору доби – погане освітлення. Високий процент наїзду. Цей район густонаселений, багато сімей з дітками. 
4. Вздовж вулиці постійно припарковані вантажівки, часом до 6-7 автомобілів в одному місці, що обмежує оглядовий кут для водіїв», - пише Тетяна Ванчук. 

Крім того, вона закликає збільшити кількість патрулів у цьому місці.

Дата початку збору підписів: 20 листопада 2015 р.

До кінця збору підписів залишилось: 12 днів

Станом на 22 листопада петицію підписали 17 осіб з 300 необхідних.

Біля Варшавського ринку постійні затори
Біля Варшавського ринку постійні затори

Жителі вулиці Йосафата Кунцевича просять підтримати петицію про ремонт дороги.

«Вже не одноразово подавали заяви на ремонт нашої вулиці, але все марно! В дощову погоду взагалі нереально вийти з дому! Кругом одне болото! Але як раніше нам стверджували що по документах давно лежить асфальт, тільки не у нас, а у якогось депутата дома! Жителі нашої вулиці просять підтримати нас і проголосувати!», - емоційно написала свою петицію Марія Більська.

Дата початку збору підписів: 20 листопада 2015 р.

До кінця збору підписів залишилось: 12 днів

Станом на 22 листопада петицію підписали 8 осіб з 300 необхідних.

Цікаву ідею висловив лучанин Вадим Слива, який пропонує побудувати у Луцьку ще один міст від вулиці Конякіна до Привокзального майдану.

«Дороги міста давно перестали відповідати кількості автомобілів, які по них їздять. Особливо складно в години пік проїхати між частинами міста, розділеними залізничною колією. Проспект Соборності, а тим більше проспект Перемоги, не в змозі пропустити необхідну кількість автомобілів, так само як і проспект Волі і вулиця Рівненська. А вулиця Ківерцівська – взагалі жах для водія в годину пік», – переконаний Вадим Слива.

Ідеальним варіантом для розвантаження вищевказаних вулиць лучанин вважає спорудження автомобільного моста між вулицею Конякіна (від ТЦ «Варшавський2) та Привокзальним майданом (до ринку «Привіз»).

«Вулиця Конякіна у цьому випадку набуде нового змісту в транспортній системі міста, а проспект Грушевського, нарешті, зможе реалізувати свій транспортний потенціал. Також значно спроститься доїзд до залізничного вокзалу та обласної лікарні з північно-східної частини міста та створяться нові зручні маршрути для громадського транспорту, а транспортні потоки в місті буде повністю переформатовано і оптимізовано», - пояснює доцільність своєї ідеї Вадим Слива. 

Чоловік розуміє, що такий проект потребує величезної кількості фінансів та часу і швидко його реалізувати не вдасться.

«Однак, вже зараз потрібно розробляти проектну документацію і починати резервування та повернення у власність громади міста земельних ділянок, потрібних для його реалізації, включно з мостом і необхідними транспортними розв'язками.

Дата початку збору підписів: 21 листопада 2015 р.

До кінця збору підписів залишилось: 13 днів

Станом на 22 листопада петицію підписали 14 осіб з 300 необхідних.

Ще одна петиція також стосується транспорту, щоправда цього разу громадського.

Лучанин просить продовжити останні рейси маршрутних таксі до 24:00.

«По факту маршрутні таксі з’їжджають з рейсів вже о 22:00, і з центру міста вже стає проблематично доїхати у спальні райони міста, наприклад ГПЗ (маршрутні таксі #10 та #11). Також проблемно доїхати в село Струмівка, маршрутне таксі #3. В літній період вони з’їжджають з рейсу о 21:00, а в зимовий – о 20:00. Це стосується приватних перевізників. І добирайся з роботи як хочеш», - пише чоловік на прізвище Андрійчук.

Дата початку збору підписів: 21 листопада 2015 р.

До кінця збору підписів залишилось: 13 днів

Станом на 22 листопада петицію підписали 13 осіб з 300 необхідних.

Робота громадського транспорту дуже турбує лучанина Андрійчука, тому він запропонував ще одне вдосконалення: встановити на кожній зупинці табло, на якому буде відображатись час прибуття, час відправлення маршрутки та час, через який прибуде та чи інша маршрутка. Ситуацію моніторити онлайн.

Дата початку збору підписів: 21 листопада 2015 р.

До кінця збору підписів залишилось: 13 днів

Станом на 22 листопада петицію підписали 13 осіб з 300 необхідних.

Не подобається лучанину й те, що Центральним парком роз’їжджають авто. Пан Андрійчук пропонує заборонити та перекрити проїзд в Центральному парку ім. Лесі Українки та по алеї що йде від зоопарку до спортивного комплексу «Колос».

Дата початку збору підписів: 21 листопада 2015 р.

До кінця збору підписів залишилось: 13 днів

Станом на 22 листопада петицію підписали 7 осіб з 300 необхідних.

Лучанка під ніком «inna mirna mirna» жаліється на великий інтервал руху тролейбусів від «Там-Таму» через вулицю Гордіюк на 40-А квартал по вулиці Гордіюк. Тому вона просить його зменшити.

«Наразі він становить 30-40 хвилин. Додати більшу кількість тролейбусів по вулиці Гордіюк у вечірній час», - просить жителька міста.

Дата початку збору підписів: 21 листопада 2015 р.

До кінця збору підписів залишилось: 13 днів

Станом на 22 листопада петицію підписали 4 особи з 300 необхідних.

 

Максим Дімов обурюється хаотичним паркуванням біля візового центру на вулиці Авторемонтній, тому просить там впорядкувати рух транспорту.

«Через неправильне паркування клієнтів візового центру на вулиці Авторемонтній постійні затори, неможливо проїхати!!! Останнім часом на цій малесенькій вулиці маса ДТП, частина яких з летальними наслідками. Чому візовий центр не може організувати паркінг для своїх клієнтів? Чому працівники поліції дозволяють паркуватися під знаком?», - запитує Максим Дімов у своїй петиції.

Дата початку збору підписів: 21 листопада 2015 р.

До кінця збору підписів залишилось: 13 днів

Станом на 22 листопада петицію підписали 12 осіб з 300 необхідних.

Нагадаємо, що Єдина система електронних петицій запрацювала у Луцьку в кінці жовтня. Щоб петицію розглянула Луцька міська рада, необхідно, аби вона набрала більше 300 голосів підтримки серед лучан.

 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром