В обласній дитячій лікарні зупинили роботу рентген-апаратури

20 Червня 2017, 20:20
3958

В обласному дитячому територіальному медичному об'єднанні припинила роботу вся рентген-апаратура та обладнання. 

Про це повідомили батьки травмованої дитини інтернет-виданню «Волинь24».

На сьогодні волинським дітям за необхідності рентген доводиться робити за місцем проживання. Невідомо, яким чином лікарі можуть адекватно допомогти дітям у гострих та критичних станах, при травмах та нещасних випадках. 

Батькам працівники кабінету рентген-діагностики, що в травмпункті обласної дитячої лікарні, відповідають, що апаратура поломана і радять звертатися у медичні заклади за місцем проживання. Щоправда, на дверях кабінету – жодних повідомлень про зупинку роботи, як і про причини такої ситуації. 

З власних джерел стало відомо, що апаратура зупинена у зв'язку з простроченим терміном дії ліцензії Північно-західної інспекції ядерного регулювання України. 

Новопризначений керівник лікарні Сергій Ляшенко не спромігся своєчасно у травні продовжити термін дії ліцензії і вимушений зупинити роботу рентген-діагностичного кабінету. 



За детальними коментарями з цього приводу журналісти «Волинь24» звернулися до Сергія Ляшенка, однак він відповів, що перебуває у відрядженні і зможе надати коментар тільки під час зустрічі у п’ятницю, 23 червня. 

Заступник головного лікаря Людмила Гагаловська через постійну зайнятість не знайшла часу для розмови з журналістом. 

Що цікаво, як стало відомо «Волинь24», наразі питання роботи рентген-обладнання, покращення якості обслуговування, надання медичних послуг та інші сучасні аспекти охорони здоров’я директор вивчає в ...«Буковелі», де триває четверта Літня Школа для управлінців «Трансформація системи охорони здоров’я: Східна Європа 2017». 

Сергій Ляшенко на Літній школі в Буковелі
Сергій Ляшенко на Літній школі в Буковелі

Поки директор в чи то відпочиває, чи то працює в «Буковелі», а батьки ламають голови, куди ж везти своїх травмованих дітей, у самому травмпункті – порожньо. Працівник кабінету рентген-діагностики підтвердила: апаратура не працює. Коли лікарня запрацює у звичному режимі, за її словами, завідувач відділення Геннадій Хомутинніков, зможе назвати тільки завтра. 

Тим часом відомо: щодо дій Сергія Ляшенка відкрите кримінальне провадження за незаконне позбавлення волі людини, інформація про це внесена в ЄРДР.



 

Читайте також: Незадекларована вілла в Іспанії, цивільна дружина, дитина: що ще приховує нардеп Сергій Мартиняк

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром