Працівникам музею-скансена у Рокинях боргують зарплатню

31 Грудня 2020, 15:17
4057

Працівники музею історії сільського господарства Волині, що у Рокинях, не отримали заробітну плату за листопад та грудень.

Про це Суспільному розповів директор музею-скансена Олександр Середюк.

Боргують працівникам за два місяці 108 тисяч гривень зарплати. У зв’язку з пандемією штат музею скоротили з 12 працівників до семи. Ці люди проводять екскурсії, охороняють об’єкти та доглядають територію. Олександр Середюк розповів, що не заробили грошей через відсутність туристів та карантин. Зазнали збитків на 140 тисяч гривень.

Бухгалтерка музею Тетяна Ванюрська каже, що згідно з рішенням комісії кошти в музею забрали.

«Яким чином, яка процедура була, нам не повідомили. Зарплата є захищена стаття, так само як і електроенергія. Яким чином можна гасити заробітну плату одних людей за рахунок інших мені не відомо», – зазначила вона.

Заступник начальника обласного управління культури Валерій Дмитрук розповів, що на 2020-й рік на музей-скансен з бюджету області виділили 609 тисяч гривень. Цих грошей вистачило по жовтень включно. Решту музей мав би заробити сам. Посадовець каже, що на період листопад-грудень зробили подання на дофінансування заробітної плати працівників скансена.

Але на засіданні бюджетної комісії 21 грудня, не тільки з управління культури, а й з інших розпорядників, кошти зекономлені установами на енергоносії були спрямовані на потреби медицини.

Грошей для фінансування скансену на цей рік у бюджеті немає. Так прокоментував ситуацію голова обласної бюджетної комісії Орест Маховський. З 5 січня члени бюджетної комісії будуть спілкуватися з очільником цього музею, для того, щоб почути стратегію та план на 2021 рік і зрозуміти, які ресурси він готовий вкласти в розвиток музею в рамках своєї половини. За результатами приймуть рішення про фінансування цього музею.

Щодо погашення зарплати працівникам музею за листопад-грудень бюджетна комісія шукатиме гроші на початку січня.

Читайте також: Які документи потрібно подати, аби отримати допомогу на оплату комуналки у 2021 році

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром