Дві торгові мережі закрили всі свої магазини у Рівному та Луцьку

31 Грудня 2020, 13:31
4643

Супермаркети «Вопак» та гуртівні «Пакко», які входили до складу одного з найбільших ритейлерів Західної України «Пакко холдинг», остаточно закрили свої двері перед відвідувачами.

Також не функціонують сайти торгових мереж та не відповідають контактні телефони компаній. Про це повідомляє  Рromokarta

Це стало несподіванкою для багатьох постачальників, які тепер вимушені повертати свої кошти через суди. Окремі магазини продовжують працювати під вивіскою Вопак. Переважно це торгові точки, які функціонують на правах франчайзингу. Частина з них в Луцьку незабаром проведе ребрендинг і заново відкриється як Spar.

Деякі площі займають конкуренти. Наприклад, у Рівному на місці «Вопака» вже працює Сільпо.

Причинами цього експерти називають неспроможність мереж достойно конкурувати на ринку без додаткових інвестицій. Особливо на фоні активної експансії на західноукраїнський ринок двох найбільших продуктових ритейлерів – мереж АТБ і Сільпо.

До слова, проблеми з ліквідністю у цих мережах почалися  ще минулого року. Про це, про що свідчать численні судові справи від різних компаній до ТОВ «Гіппо», яка є керуючою компанією продуктових мереж «Вопак» і «Пакко». Загальна сума позовів перевищує 100 мільйонів гривень.

Довідково: компанія Пакко Холдинг розпочала свою діяльність у 1996 році на Волині. Спочатку вона була лише дистриб’ютором певних торгових марок. Проте уже на початку 2000-х відкрила перші власні магазини у форматі Cash&Carry (оптові магазини). Трохи згодом холдинг вийшов і на роздрібний ринок з мережею супермаркетів «Вопак».

Навесні минулого року мережа «Вопак» налічувала 56 магазинів, а під вивіскою «Пакко» працювало 14 гуртівень. Хоча ще декілька років тому «Пако холдинг» об’єднував понад 80 магазинів різного формату у дев’яти українських областях.

Читайте також: Прикордонники отримали нові квартири у Луцьку

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром