Діти передали подарунки бійцям, аби почувалися не самотніми

21 Листопада 2015, 16:27
3238

Волонтери центру «Серце патріота» відправили у зону АТО черговий транш допомоги: спеціальний дріт, пральні машинки, бензопилу, сокири, металічні миски, запчастини до «ГАЗ-53», продукти, ковдри, побутову хімію, засоби особистої гігієни, «буржуйки» і учнівські роботи.

Цього разу мікроавтобус з благодійним вантажем, відповідальний волонтер – Сергій Добродомов, їде до бійців, які служать на Тучинському полігоні (Рівненська область). Сюди везуть дріт – «катанку», вагою 250 кілограм. Дріт потрібний для зв’язування спецавтомобілів, які відправлятимуть в зону АТО.

Як розповів керівник «Серця патріота», депутат Луцької міської ради від УКРОПу Сергій Балицький, далі волонтери прямуватимуть до 81-шої бригади, що дислокується у селі Миколаївка поблизу Слов’янська Донецької області. Солдатам доставлять «буржуйки», продукти, теплі речі, ковдри, подушки, одноразовий посуд.

«У 14-ту танкову бригаду, яка знаходиться під містом Вугледар Донецької області везуть 2 пральні машинки (підключення яких можливе за допомогою генераторів), бензопилу, сокири, металічні миски, запчастини до «ГАЗ-53», продукти харчування, ковдри, побутову хімію, засоби особистої гігієни. Побутову техніку надав магазин побутової техніки «Софт Лайн» та колеги-волонтери із берестечківського добровольчого волонтерського центру», – додає Сергій Балицький.

У цьому рейсі не омине «Серце патріота» і бійців 11-го батальйону, які служать практично на передовій – у селі Попасне Новоайдарівського району Луганської області. Серед зібраної благодійної допомоги цим військовим – «буржуйки», теплі речі та продукти харчування. Також сюди підвезуть солдата, який перебував у тимчасовій відпустці.

Ректор Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, співзасновник волонтерського центру «Серце патріота» Петро Олешко каже, що в навчальному закладі наразі не припиняється потік пожертв для українських воїнів, які зі зброєю в руках захищають наші рубежі.

«Нещодавно в стінах нашого інституту проходив обласний семінар для спеціалістів дошкільної освіти. Руками педагогів були зроблені сувеніри, виплетені кашпо, малюнки, які представили під час організованого осіннього ярмарку. За виручені кошти були закупені необхідні речі, які вже 95-й раз будуть відправлені нашим воїнам», – каже Петро Олешко.

«Серце патріота» постійно співпрацює з батьками воїнів АТО. Традиційно і цього разу волонтери передають від рідних та близьких адресні посилки.

Але найбільш душевні подарунки для бійців підготували діти луцької школи №10. Серед учнівських робіт – вироби «хенд-мейд» та малюнки. Діти зізналися, що виготовляли їх із великою любов’ю, аби солдати мали змогу відчути себе потрібними і несамотніми.

Довідково.

Волонтерський центр «Серце патріота» працює з початку ведення військових дій на території України. Волонтери передають бійцям продукти харчування, засоби особистої гігієни, таблетки для очищення води, медикаменти, одяг, взуття, обмундирування, запчастини до спецтехніки, адресно доставляють посилки від рідних та близьких. За час роботи волонтери «Серця патріота» у зону бойових дій АТО здійснили 93 відрядження.

Благодійну допомогу постійно надає Волинська обласна регіональна парторганізація «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП». Цього разу УКРОП надав бензопилу та запчастини до автомобіля «ГАЗ-53». До речі, керівник волонтерського центру «Серце патріота» Сергій Балицький став депутатом Луцької міської ради від «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП». Передачу для бійців цього разу також допомагали збирати ковельчани – мешканці будинку 95, вул. Володимирської; судді апеляційного суду Волинської області.

Контактний телефон керівника волонтерського центру «Серце патріота» Сергія Балицького – 050-532-21-46.

Фото Вікторії Семенюк











Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром