Чи цікавиться молодь політикою: запрошують на презентацію результатів опитування

30 Грудня 2020, 09:48
1496

Журналістів та усіх охочих запрошують на презентацію результатів опитування «Студентська молодь Волині буде брати участь у суспільно-політичному житті, якщо з’являться нові лідери», яке реалізували в аналітичному центрі «Волинь».

Аналітичний центр «Волинь» факультету історії, політології та національної безпеки Волинського національного університету імені Лесі Українки із 26 листопада до 10 грудня цього року провів опитування серед студентської молоді Волині. Всього опитали 842 студенти ВНУ імені Лесі Українки.

34% респондентів цікавляться політичними процесами, а 66% опитаних зовсім не цікавляться політикою. Щодо перспектив активної участі у політиці, то 57% зазначили, що будуть брати активну участь у політичному житті, якщо з’являться нові лідери.

Головна мета опитування під назвою «Суспільно-політичні настрої студентської молоді» – виявити специфіку політичної культури та суспільно-політичні настрої студентства за двома основними показниками: виборча культура (участь/неучасть у виборах) та громадсько-політична активність (участь/неучасть у громадсько-політичній діяльності).

Під час презентації оприлюднять дані, чи готова молодь Волині до того, щоб вибори зробити обов’язком, а не правом голосувати, рейтинг і антирейтинг довіри молоді до різних інституцій, як-от: волонтерським організаціям, силовим структурам,  громадським організаціям, релігійним організаціям, профспілкам, масмедіа.

Захід відбудеться 30 грудня о 12.00, в «Просторі ідей», що на першому поверсі факультету історії, політології та національної безпеки Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Адреса: вулиця Шопена, 24.

Організатор події: Ярослав Ярош, декан факультету історії, політології та національної безпеки.

Читайте також: Волинська молодь створила соціальне відео про важливість носіння маски

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром