У Луцьку готують до запуску онлайн-платформу для презентації молодих гуртів

14 Грудня 2020, 15:08
584

Громадська організація «АРТ-Простір» за підтримки Українського культурного фонду запускає у Луцьку новий музичний проєкт у форматі онлайн.

Головна мета проєкту – створення об'єднавчої всеукраїнської платформи для старту діяльності молодих гуртів, які в умовах карантину втратили можливість виступати перед аудиторією та презентувати свою творчість.

«Наше завдання – підтримати молодих українських виконавців та гурти, які через пандемію коронавірусу та карантинні обмеження не мають змоги демонструвати свою творчість. Майже вся концертна та фестивальна сфери зупинились. Багато відомих гуртів, які вже мають власну аудиторію, «переселились» в онлайн. Ті ж, хто не мав, взагалі втратили можливість про себе заявити.

Тим не менше, багато молодих музикантів не здалися і, попри локдаун, продовжили працювати і писати нові пісні. Тож саме такі колективи сьогодні необхідно підтримати і дати їм можливість для подальшого розвитку. У цьому нам посприяв Український культурний фонд», – розповідає автор проєкту, відомий луцький фотограф Роман Домбровський.

У рамках реалізації проєкту відбудеться оновлення сайту ГО «АРТ-Простір», на якому вже найближчим часом з'явиться розділ «Акустика». Саме тут з початку 2021 року розпочнеться презентація молодих музичних гуртів.

Зокрема, для кожного гурту, який візьме участь в проєкті, відзнімуть відео виступу та організують професійну фотосесію. Над реалізацією проєкту працює ціла команда фахівців: 3 оператори, режисер, ціла студія звукозапису, спеціалісти з відео- та аудіо-монтажу, фотографи, візуалізатори та піарники.

«Будь-які організатори фестивалів чи концертних майданчиків, які відбирають гурти, в першу чергу хочуть не лише послухати, а й побачити що грає той, чи інший гурт, послухати їхню музику і взяти матеріали на якусь афішу. Тому для кожного музиканта та колективу дуже важливо мати звук в хорошій якості, професійне відео і фото. Однак, всі розуміють, що студійний запис коштує недешево, тож далеко не кожен колектив на початках має на це можливість.

Саме у цьому ми їм і хочемо допомогти – підготувати весь промо-матеріал у вигляді відео, аудіо та фотографій. Звісно, це коштує немалих грошей. Тому ГО «АРТ-Простір» заручились підтримкою Українського культурного фонду та відшукали необхідне фінансування. Для гуртів це все абсолютно безкоштовно», – пояснює співавтор проєкту Роман Домбровський.

Організатори вже працюють над записом композицій та підготовкою промо-матеріалів для молодих музичних колективів. Серед перших презентують свою творчість такі луцькі гурти, як: «Soul Kitchen», «Marmur» та «Дикий. Бродячий. Кіт.».

Ініціатори проєкту відзначають, що музичні колективи дуже різняться за стилем та напрямком творчості. Тим не менше, молоді музиканти мають великі перспективи знайти свого слухача та сформувати власну аудиторію навіть в умовах карантину.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром